Leder: Ny Alliance på frierfødder

Det ser ud til, at Ny Alliance har besluttet at trække sig op ved hårrødderne, og rollefordelingen er klar: Naser Khader har i en måneds tid været ...

Slettet Bruger,

31/03/2008

Det ser ud til, at Ny Alliance har besluttet at trække sig op ved hårrødderne, og rollefordelingen er klar: Naser Khader har i en måneds tid været i medierne med udfald mod islamister og dem, der bøjer sig for dem, og nu stiller Anders Samuelsen op på den bane, som han spiller bedst på, med krav om økonomiske reformer i det danske samfund. Det er da ikke så ringe et makkerskab set med den borgerlige vælgers øjne!

Især Samuelsens nye udtalelser er interessante, for de bevæger sig i retning af land, der er helt ubetrådt af de øvrige partier på Christiansborg:

"Hallo, vi har et sundhedssystem, hvor kun portugiserne er ringere. Vi har 1.000.000 danskere på overførselsindkomst. Af dem er 200.000 på efterløn. Vores infrastruktur halter. Top- og mellemskat forhindrer almindelige danskere i at arbejde sig rige. Det er unfair. 40 procent rammes af 'rigsmandsskatten', men der er ikke 40 procent af os, der bor på Strandvejen med udsigt over Øresund. Og om få år mangler flere hundrede tusinde danskere en læge, fordi der ikke er nok! Integrationen virker ikke! Man bygger mere og mere bureaukrati ind i den offentlige sektor," siger Anders Samuelsen.

Det er her, Ny Alliance kan gøre en forskel, og det er her, der ligger en vælgergruppe og venter på et troværdigt reformparti at stemme på.

Gruppen vil have mere frihed til at bestemme over egen indkomst, for den er ikke tilfreds med de ydelser, som tilbydes fra den offentlige sektor for øjeblikket. I modsætning til de fleste andre, tror disse vælgere ikke på, at sundhedsvæsenet, skolerne og ældreplejen bliver bedre af, at man tilfører de offentlige institutioner endnu flere penge eller ved at vedtage nye regler om, hvilke institutioner der skal kontrollere, at de andre institutioner gør deres arbejde ordentligt. De vil have frihed til at gå egne veje med deres penge - stemme med fødderne - når den offentlige sektor ikke leverer, hvad den burde kunne levere i et land med verdens højeste skattetryk. Og den frihed kan de kun få på én måde: Ved at få lov at beholde deres egne penge.

Gruppen er også træt af at skulle betale til et socialt system, som ikke hjælper de socialt afsporede med at komme i gang med en almindelig, selvforsørgende tilværelse igen, men tværtimod konserverer utilpassetheden med penge fra det offentlige og endda ansporer til yderligere asocial opførsel med lovning om endnu mere rundhåndede uddelinger fra sagsbehandlernes bugnende kasser. Hvorfor betale høje skatter for a bringe ens medmennesker i uføre, spørger disse vælgere med rette.

Hvis Ny Alliance med troværdighed kan repræsentere denne politisk hjemløse vælgerskares synspunkter, så er der utvivlsomt en plads i Folketinget til partiet efter næste valg. Men hvis'et er stort! Heldigvis for Ny Alliance er det realistisk, at der er omkring tre år til næste valg. Det burde være tid nok - hvis man anstrenger sig.

Kilde: