Leder: Nordvest bliver Nordværst

Venstrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation er nu så småt gået i gang med drøftelser om, hvor de autonome skal have deres nye kommunalt finansi...

Slettet Bruger,

24/01/2008

Venstrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation er nu så småt gået i gang med drøftelser om, hvor de autonome skal have deres nye kommunalt finansierede klubhus. To adresser er i spil, den ene en tidligere remise med postnummer i Sydvest, den anden Frederikssundsvejens Skole i Nordvest.

De autonome er kritiske overfor begge steder, for som "Victoria" fra deres pressegruppe siger: "Vi kæmper for et ungdomshus på Nørrebro. Vi er ikke postnummerfascister, men de to adresser er ikke tæt på Nørrebro." Faktisk er der under en kilometer fra Frederikssundsvejens Skole til Nørrebro, men flertallet i Borgerrepræsentationen har jo accepteret, at de autonome må vise utilfredshed via vold, brand og ødelæggelse, og med den slags magtmidler i baghånden kan de naturligvis tillade sig at være kræsne.

Meget tyder imidlertid på, at netop skolen vil være det foretrukne sted for dem, når det kommer til stykket. Det er i hvert fald deres aller bedsteste ven, SF-ungdomshusordfører Frank Hedegaard, der har fået skolen i spil, så forslaget er formentlig koordineret med de autonomes advokat, Knud Foldschack.

Får hans klienter skolen, så vil bl.a. den integrerede institution Muslingen med godt 70 børn få nye naboer i form af "500 stenkastende autonome voldspsykopater fra Helvede", som de selv har kaldt sig. Det kan der komme spændende rundkredssamtaler ud af, når børnene skal fortælle, hvad de har oplevet på vej til børnehaven. Den ubemandede JET-tankstation på den anden side af Frederikssundsvej må nok hellere overveje, om den i lyset af dens ledtog med den fascistiske privatbilisme og bidrag til den globale opvarmning bør finde et andet sted at holde til, ligesom indehaveren af AUBO Køkken & Bad, der kun ligger et stenkast nede ad gaden, gør klogt i at tænke på, om hans funktion som leverandør til almindelige danskeres boligdrømme ikke er en anelse for bourgeois til at kunne finde nåde for de autonomes graffiti og kasteskyts.

De politikere, der vælger at give de autonome et nyt hus betalt af kommunen, påtager sig et enormt ansvar i forhold til det lokalområde, som skal rumme huset. Politikerne gør det, selvom de har fuldt kendskab til den vandalisering af området omkring Jagtvej 69, som de autonome tidligere har stået for, og de gør det, selvom intet tyder på, at det skal blive anderledes i fremtiden: Selv mens forhandlingerne om det nye klubhus foregik på rådhuset, fortalte en af de autonomes udsendte til møderne med Ritt Bjerregaard f.eks., at hun skam ikke kunne tage afstand fra stenkast mod politiet.

Politikernes forsikringer om, at de nok skal finde på systemer, hvor man via dialog og klageadgang kan forhindre, at de autonome ødlægger deres nabolag igen, ville lyde en hel del mere troværdige, hvis de smed deres private pengepung på bordet og lovede, at de af egen lomme ville dække de skader, som deres logerende måtte forvolde i fremtiden.

Kilde: