Leder: Når de tyndes skuldre skal bære de bredes byrder

Det er blevet populært at lade sig operere for fedme i stedet for blot at spise mindre og motionere mere

Slettet Bruger,

16/08/2009

Det er blevet populært at lade sig operere for fedme i stedet for blot at spise mindre og motionere mere. Det behøver man ikke undre sig over, for hvor en livsstilsændring for den fede selv indebærer en omkostning i den oplevede velfærd, så kan omkostningen ved operationen jo overvæltes på naboen og alle andre skatteydere.

Det, der må undre er, at skatteyderne ikke råber op i protest. For hvorfor i al verden skal de bære denne byrde, når de overvægtige godt kan ændre på problemet ved egen kraft, hvis de vel at mærke vil det nok? Og hvis de overvægtige ikke vil det nok, hvorfor skal andre så tvinges til at ville det over skattebilletten?

Her på stedet ser vi hverken skævt til tykke eller tynde, atleter eller slapsvanse, rygere eller ikke-rygere. Vi mennesker har forskellige prioriteter i tilværelsen i forhold til vores sundhed: Nogle vil leve længe, andre vil leve sjovt, og en helt tredje gruppe gør sig fornuftige tanker om, at det ene måske ikke nødvendigvis udelukker det andet, og at al sundhedshysteriet i medierne skal tages med et gran salt.

Men uanset hvad så bør vi alle bære omkostningerne ved vores valg af livsstil selv. Det bør ikke være de tyndes opgave at betale de tykkes operationer for at slippe af med ekstra kilo, når de tykke bare kan lægge livsstilen om og opnå resultatet, uden at det koster en øre. Har man det fint med, at det kan ses, at man nyder gastronomiens glæder, så fortsætter man bare med det. Vil man noget andet, så må man tage sig sammen, eller - hvis man insisterer på at tage smutvejen - betale ud af egen lomme.

Kilde: