Leder: Massedeportationsspøgelserne huserer

Der går spøgelser gennem netdebatterne

Slettet Bruger,

26/03/2008

Der går spøgelser gennem netdebatterne. De huserer på blogs, netaviser og debatforaer, og de har næsten aldrig et rigtigt navn, kun et opdigtet et, for de tør ikke stå ved, hvem de er under lagnet - dertil er deres synspunkt for usympatisk og derfor stigmatiserende. Spøgelsernes synspunkt handler om udvisning af indvandrere, der har boet i Danmark i årevis, mange endda i flere generationer, og langt de fleste uden at have gjort nogen fortræd. Spøgelserne kalder det "repatriering", for det lyder så fint, selvom det dækker over en uhyrlighed, nemlig at man vil forvise borgere i Danmark til udlandet på baggrund af deres etnicitet eller religion alene, og uanset at de fleste af dem har dansk statsborgerskab.

Intet menneske, som bliver taget alvorligt i den offentlige debat, har nogensinde foreslået disse massedeportationer, og det diskuteres derfor ingen andre steder end i netdebatterne, hvor anonymiteten beskytter forslagsstillerne mod en ellers fortjent hån, spot og latterliggørelse. På nettet kommer forslaget til gengæld frem igen og igen, f.eks. i kommentarfelterne når vi på 180Grader bringer en historie om en ung fyr med indvandrerbaggrund, som har voldsomme problemer med at gebærde sig ordentligt, og som oven i købet har filmet sine attitudeproblemer og offentliggjort dem.

"Der er kun én løsning," får vi så at vide af spøgelserne: "Repatriering." Ofte forsynet med en tilføjelse om, at alle, der ikke går ind for forslaget er kulturradikale, danskerhadere, lalleglade humanister, naivister, landsforrædere og så videre og så videre. Jo mere maskeret, man er, jo nemmere er det jo også at optræde pøbelagtigt ubehøvlet.

Tilsyneladende har spøgelserne en idé om, at hvis de bare bliver ved med at fremkomme med forslaget, så bliver det nok en dag accepteret i en bredere skare, og måske vil de endda få lejlighed til at bryde anonymiteten, stå frem og sige: "Det var os! Det var os, der kæmpede så mange år for at få muslimerne smidt ud af landet. Er I ikke glade for, at vi gjorde det?" Nej, den dag vil aldrig komme, det kan vi lige så godt udelukke nu. Gå I blot hjem igen, tag lagnerne af, gå i seng og træk dynen op over hovedet resten af jeres dage, hvis I ikke kan udholde tanken om et Danmark, hvor der for altid vil være et ikke ubetydeligt antal muslimske medborgere.

Det kan give nogle religiøse kontroverser, på samme måde som der er politiske uoverenstemmelser i et samfund, hvor der både er liberalister, socialdemokrater, konservative og kommunister til stede på samme tid. Men ligesom det store, store flertal af danskerne aldrig kunne finde på at foreslå mennesker med en bestemt politisk holdning udvist af landet, så vil de naturligvis heller aldrig tilslutte sig et forslag om at smide medlemmer af et bestemt trossamfund ud. Heldigvis!

Kilde: