Leder: Lomborg - fra moderne til umoderne

"Jeg synes ikke, at vi skal give ham penge for at fortælle, at det, regeringen gør i klimapolitikken, er tåbeligt

Slettet Bruger,

11/09/2009

"Jeg synes ikke, at vi skal give ham penge for at fortælle, at det, regeringen gør i klimapolitikken, er tåbeligt."

Ordene kommer fra Eyvind Vesselbo, miljøordfører for Venstre, og de er ærlige på en måde, som sjældent ses. Udtalelsen handler om Bjørn Lomborgs Copenhagen Consensus Center, og man forstår med det samme, hvad det med at dele penge ud til eksperter også handler om for politikere og regeringer: Man vil nemlig omvendt gerne dele ud til dem, som fortæller, at den politik, som politikerne fører, er genial.

Det var simpelthen sådan Institut for Miljøvurdering, dengang med samme Lomborg i spidsen, blev oprettet i månederne efter den borgerlige valgsejr i 2001. Regeringen ville gerne rationalisere miljøpolitikken - få mere miljø for pengene - og Bjørn Lomborg kunne bakke bestræbelserne op i offentligheden. Siden skiftede så regeringen politik, og i dag kan man ikke sige klima, uden at ministrene vifter med 100 mio. kr.-sedlerne, for det skal jo ikke hedde sig, at man vil gøre mindre end venstrefløjen.

Og så er Lomborg bare ikke god nok længere. Han sidder stadig der i sit center og siger, at der faktisk findes billigere måder at beskytte klimaet på end ved at beskatte produktionen til døde med CO2-afgifter. Og hvad bilder han sig ind at gøre det, nu hvor regeringen ellers lige har glædet sig sådan til at være vært for FN's klimatopmøde i København, hvor der skal vedtages en masse CO2-reduktion.

"For mig at se, er Bjørn Lomborg i underholdningsbranchen i øjeblikket," siger de Konservatives Per Ørum Jørgensen og sammenligner Lomborg med Finn Nørbygaard.

Men Per Ørum Jørgensen er nu også en ret komisk mand. Tragikomisk.

Kilde: