Leder: Ligestillingsloven - på top tre over tåbelige love

Slettet Bruger,

02/10/2007

Den ligestillingslov, der "beskytter" mænd mod at betale mere for entréen på et diskotek end kvinder, burde skrottes på stedet. Der findes mange tåbelige love i Danmark, men den her kandiderer til en plads på top tre. Det er der flere grunde til:

For det første sørger netop prisforskellen for, at der på et diskotek kan være et forhold mellem antallet af mænd og kvinder, som mange mænd faktisk er villige til at betale "overpris" for. Mænd vil gerne komme steder, hvor der er mange kvinder. "Hvor skal vi gå i byen i aften?" spørger den ene unge mand den anden. "Lad os gå på diskotek X - der er altid så mange piger!" lyder svaret over hele landet tusindvis af gange hver eneste fredag og lørdag. Hvis man kan skaffe mændene, hvad de ønsker ved at opkræve billigere entre af pigerne, så kan kun en særling som Sebastian Hamilton Jee have noget imod det.

For det andet er der jo noget om det, når diskoteksejerne siger, at mænd drikker betydeligt mere på steder, hvor billetprisen inkluderer betaling for fri bar hele aftenen, end kvinder gør. Ikke alle mænd drikker mere end alle kvinder, men gennemsnitligt gør de, og ligesom det ikke er urimeligt, at forsikringsselskaberne kræver større præmie af 20-årige mænd, der har købt deres første bil end af 50-årige bilister gennem mange år, så er det heller ikke urimeligt at rubricere diskoteksgæster i kasser og kræve betaling derefter.

For det tredje kan Sebastian Hamilton Jee jo bare fortrække til et andet sted, hvis han er utilfreds med prisen. Ingen tvinger ham til at gå på diskotek Golddigger i Hillerød, og hvis han ikke synes, at varen står mål med prisen, så er det uhyre nemt at blive væk. Adgangen til diskoteket er en vare, som ejerne tilbyder Sebastian, mod at han betaler, hvad ejerne vil have for det. Han har ingen ret til at få adgang til diskoteket på bestemte vilkår, men kan tage imod det givne tilbud eller lade være. Så enkelt er det.

Hundredevis af mænd og kvinder går hver weekend glade på diskotek Golddigger i Hillerød. Den eneste, der ikke er glad, er Sebastian. Desværre er ligestillingsloven på hans side, så nu ødelægger han og loven det for alle de andre, selvom han bare kunne have holdt sig væk.

Kilde: