Leder: Lige ufrie

Der er mangel på sygeplejersker, så hvorfor ikke bare holde en national sygeplejedag, hvor alle unge danskere tvinges til at møde op? Det ville da ...

Slettet Bruger,

02/04/2009

Der er mangel på sygeplejersker, så hvorfor ikke bare holde en national sygeplejedag, hvor alle unge danskere tvinges til at møde op? Det ville da være en super god måde at oplyse om dansk sundhedspolitik og mulighederne i sundhedsvæsenet på! Det samme kunne gøres på lærerseminarierne, SOSU-uddannelserne og Politiskolen. De unge hænger alligevel for meget på gadehjørnerne.

Du siger nej? Nu ikke al den sødsupppe-mentalitet! Frihed er kun for tøsedrenge, ikke for folk som f.eks. de Konservatives Helge Adam Møller. Netop han argumenterer for, at alle unge kvinder nu også skal tvangsindkaldes til session, med det argument, at det er "en super god måde at oplyse om dansk sikkerhedspolitik og mulighederne i forsvaret på". Målet helliger midlet!

Ironi til side, 180Grader går naturligvis ikke ind for idéen. Hvem skulle ellers løfte frihedens fane, når politikerne bliver gesjæftige?

Men når de unge mænd skal, hvorfor så ikke de unge kvinder, spørger mange. Af den simple grund at denne hersen rundt med andre menneskers liv ikke bliver bedre af, at man gør det med dobbelt så mange. Det bliver tværtimod dobbelt så dårligt. Vi risikerer oven i købet, at politikerne får fikse idéer og opfinder nye funktioner i forsvaret, som kan besættes med kvindelige værnepligtige. Når de nu alligevel kommer til sessionen, så skal vi da også gøre brug af dem, ikke sandt?

Værnepligten, herunder sessionen, skal afskaffes. Ikke udvides.

Kilde: