Leder: Lidt fornuft fra Folketinget

Slettet Bruger,

01/05/2007

Et flertal i Folketinget ser nu ud til at ville gøre førtidspensionen tidsbegrænset - i hvert fald for psykisk syge unge. Det er på tide! Alt for mange danskere henslæber deres liv på livslang offentlig forsørgelse uden nogen som helst grund. Særligt hvis man har en ikke alt for invaliderende psykisk lidelse, er der god grund til at komme i arbejde. Man risikerer at blive endnu mere syg, når man kan bruge hele sin dag på at pille sig i egen navle i stedet for at have noget fornuftigt at bestille.

Recepten kan med fordel bruges også overfor andre grupper på offentlig forsørgelse, som er ved godt helbred. Hvorfor ikke vedtage en maksgrænse på f.eks. tre år henover et helt liv? Er de tre år gået, så kan man ikke længere få lov til at hæve offentlig forsørgelse. Så gælder det om at holde hus med sine år.

En fjerdedel af den danske befolkning i den arbejdsdygtige alder lever af penge fra det offentlige. Mange gør det en meget stor del af deres liv, selvom de ikke fejler noget som helst. Kan vi ikke gøre det lidt bedre?


Kilde: