Leder: Khader cruiser videre

Efter måneders spekulationer ser det ud til at blive officielt i denne uge: Naser Khader farceagtige rundtur i dansk politik fortsæ...

Slettet Bruger,

16/03/2009

Efter måneders spekulationer ser det ud til at blive officielt i denne uge: Naser Khader farceagtige rundtur i dansk politik fortsætter, han vil fremover være medlem af den konservative folketingsgruppe.

Selv om det blot er to år siden, manden var radikal. Selv om det er under to år siden, at manden stiftede Ny Alliance som borgerligt, humanistisk, socialkonservativt, socialliberalt midterparti, som ondsindede personer internt i partiet, efter Khaders opfattelse, nægtede at lade blive så liberale som han ellers havde tænkt sig. Hvorfor han for under et år siden gjorde Ny Alliance til Liberal Alliance, som andre ondsindede personer så, efter Khaders opfattelse, gjorde mere liberalt end havde forestillet sig.

Nu skal Khader så forsøge lykken med ordene "Vi i Det Konservative Folkeparti mener" og det er det vel dybest set svært at klandre manden for. Khader har brugt de sidste mange år af sit liv på politik, og skal han opfylde sin drøm om et integrationsministerium, må han jo nødvendigvis koble sig på et politisk parti.

Men at man hos De Konservative skulle være parat til at modtage ham, kan man derimod undre sig gevaldigt over. Khaders partiturné har trukket så hårdt på troværdighedskontoen, at det er vanskeligt at forestille sig, den igen kommer i plus.

Alle med konservativ tilknytning, hvad enten der er tale om tillidsfolk, partimedlemmer med folketingsambitioner eller bare helt almindelige vælgere må føle nogen skepsis over, at den politiske opdagelsesrejsende har kastet sit blik på deres parti. For både De Konservative og Khaders skyld må man sandelig håbe, at han endelig har fundet hjem.Kilde: