Leder: Kan DFs næstformand underskrive en demokratierklæring?

Alle ansatte i Københavns Kommune skal skrive under på, at de støtter demokrati og frihedsrettigheder, foreslår Dansk Folkepartis organisatoriske n...

Slettet Bruger,

17/03/2008

Alle ansatte i Københavns Kommune skal skrive under på, at de støtter demokrati og frihedsrettigheder, foreslår Dansk Folkepartis organisatoriske næstformand og gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Carl Christian Ebbesen. Forslaget ville hurtigt kunne udelukke de fleste ansatte i kommunen fra ansættelse, hvis det var nærværende organ, 180Grader, der definerede de omtalte frihedsrettigheder! Holder vi os til en for det politiske system mindre begrænsende rettighedsdefinition, ville imidlertid også selvsamme Carl Christian Ebbesen få vanskeligt ved at finde ansættelse i Københavns Kommune, hvis hans sindelagskontrol blev vedtaget.

Blandt de mest grundlæggende frihedsrettigheder regnes jo også religionsfriheden, og den har Ebbesen store problemer med at bakke op om. For kun et par måneder siden sagde han således til 180Grader, at han vil gøre alt for at forhindre, at muslimer får lov at bygge en moske i København, herunder vil han også bruge sine beføjelser som politiker til at bremse en lokalplan, som muliggør det. Altså, det politiske system skal ifølge Ebbesen forhindre et trossamfunds medlemmer i at bygge et hus til at dyrke deres tro i. Man skal være blind for ikke at se, at det er et angreb på religionsfriheden. Når muslimske lande forhindrer kristne borgere i at bygge kirker, er Dansk Folkeparti da heller ikke i tvivl om, at det er udtryk for mangel på religionsfrihed.

Carl Christian Ebbesen mener utvivlsomt, at han kan argumentere for, at han er frihedsrettighedernes og demokratiets største ven. Men i det mindste må han anerkende, at andre ser anderledes på det, og at han med sit forslag åbner op for en politisk kamp om, hvem der skal have lov at blive ansat i kommunen.

Ved kommunalvalget i 2005 lykkedes det for Dansk Folkeparti at skaffe sig to ud af 55 mandater i Borgerrepræsentationen. Spørgsmålet er, om Dansk Folkeparti har grund til at føle sig heldigt, hvis det en dag virkelig kommer så vidt, at der skal tages stilling til, om partiet befinder sig 100 procent på frihedsrettighedernes side, og om dets medlemmer derfor kan betros kommunal ansættelse? Så længe Carl Christian Ebbesen er partiets førstemand i København, er der tale om lidt af en russisk roulette!

Kilde: