Leder: Hvis Ny Alliance vil videre

Danmark mangler stadig et parti, som vil slå et slag i bolledejen for personlig frihed, personligt ansvar og en langt mere begrænset statsmagt end ...

Slettet Bruger,

29/01/2008

Danmark mangler stadig et parti, som vil slå et slag i bolledejen for personlig frihed, personligt ansvar og en langt mere begrænset statsmagt end den socialdemokratiske, som vi beklageligvis lever under. På Christiansborg er netop det standpunkt i disse år det eneste ledige - alle afskygninger af socialisme og socialdemokratisme er så rigeligt repræsenterede.

Det er Ny Alliances chance. Hvis partiet vil sig selv det godt, så bør dets ledere nok snart erkende, at det er her pladsen er for et parti, som for tiden ligger et godt stykke under spærregrænsen i meningsmålingerne. Med Gitte Seebergs exit ser det oven i købet ud som om, muligheden er der for at lægge kursen. Tilsyneladende var hendes tilstedeværelse i Ny Alliance medvirkende til, at partiet i valgkampen kom med mildest talt forvirrende meldinger om, hvilket slags parti man var - borgerligt eller ej.

Nu er hun væk, og det bør Ny Alliance udnytte til mere klart at markere, at det med at være borgerlig ikke handler om at være lige så god til at dele velfærdsgaver ud som alle de andre, blot med en mere menneskelig skattepolitik. Det var sådan man præsenterede sig selv i valgkampen, og der blev Khader og co. vejet og fundet for let. Vejen frem bør indledes med, at man fremlægger en egentlig spareplan, i klar modsætning til de andre partiers overbudspolitik. Det ville tage kegler hos målgruppen!

Måske man også skulle overveje en anden frontfigur, som med større troværdighed kan tale til hjemløse borgerlige danskere. Naser Khader er et gemytligt menneske og populær blandt kvinderne, men noget fyrtårn for en borgerlig reformdagsorden er han sandt for dyden ikke.

Hvorfor ikke bare skifte Khader ud med Anders Samuelsen, nu hvor man er i gang med hovedrengøringen?

Kilde: