Leder: Hvilken planet kommer Venstres fødevareordfører fra?

Det var selvfølgelig kun et spørgsmål om tid, før Fødevarestyrelsens prisværdige inititiav for legalisering af harmløse energidrikke som f

Slettet Bruger,

22/10/2009

Det var selvfølgelig kun et spørgsmål om tid, før Fødevarestyrelsens prisværdige inititiav for legalisering af harmløse energidrikke som f.eks. "Red Bull" ville udløse bekymret hændervriden hos en eller anden politiker. Men man havde vel trods alt ikke forventet, at det skulle være fødevareordfører Henrik Høegh fra Venstre, Danmarks Liberale Parti, som skulle være den første til at score lidt presseomtale på at agere overformynder for den danske befolkning.

Det er koffeinindholdet i drikkene, som bekymrer Henrik Høegh. Ifølge Fødevarestyrelsen svarer mængden af koffein i en dåse energidrik til indholdet i en tynd kop kaffe, og Henrik Høegh har ladet sig besnakke af en journalist fra arbejderbevægelses nyhedsbureau, Newspaq, til at mene, at det kan udløse både væksthæmning, maveproblemer, hovedpine, koncentrationsbesvær, søvnproblemer og forøget blodtryk hos de små poder.

Ja, og det samme kan for stort et indtag af Kinder mælkesnitter og osterejer ... Men de bemeldte fødevarer ligger alligevel helt legalt på supermarkedernes hylder. Forældrene forventes simpelthen at tage ansvar for deres børns sunde opvækst. Et koncept der ikke desto mindre er for eksotisk for Venstres fødevareordfører.

For pokker, hvor har vi dog ikke været heldige med de folk, der fylder stole ud i Venstres gruppeværelse på Christiansborg!

Kilde: