Leder: Hvem vil ikke gerne bo her?

Billedet er fra Monaco

Slettet Bruger,

01/07/2008


Billedet er fra Monaco. Et skønt sted. Gaderne er rene, bygningerne er smukke, lystyachterne er enorme, og bilerne er fantastiske. Bentleyer parkerer side om side med Ferrarier. Og der er trygt at færdes i byen på alle tider af døgnet og alle steder. Det voldsproletariat, som efterhånden er så velkendt i de fleste danske byers natteliv, findes ikke her.

Monaco er et skattely på linje med flere andre af slagsen, som alle er kendetegnet ved, at de byder på stort set de samme gunstige forhold for udfoldelse af et ordentligt og produktivt menneskeliv. Derfor er spørgsmålet fra denne leders overskrift naturligvis også retorisk ment, for vi har alle lyst til at bo sådan et sted.

For nylig blev København kåret til verdens bedste by at bo i, men det har intet på sig. Hvis Monaco var en oase midt i København, så ville københavnerne overbyde hinanden for at købe fast ejendom der i stedet for på Nørrebro, Vesterbro, Østerbro eller Indre By - selv forholdsvis rolige og idylliske Frederiksberg ville blegne i sammenligning.

Hvorfor begynder vi ikke at lære af steder som f.eks. Monaco, Andorra, Liechtenstein og Dubai her i Danmark? Vi kan også blive et skattely, der tiltrækker Europas og verdens mest produktive mennesker og fastholder vore egne af slagsen - hvis vi bare vil det nok.

I 1960 var danskerne et af Vestens mindst beskattede folkeslag. Det kan vi da blive igen! Det tog kun 20 år at transformere det danske system, så danskerne blev et af de hårdest beskattede folkeslag i hele Verden. Lad os lave en plan for at rulle udviklingen tilbage i løbet af de næste 20 år.

Hvorfor ikke? Fordi Vesterbro er federe end Monaco?

Kilde: