Leder: Hvad regeringen glemte, mens den arbejdede med burkaer

Når historikerne skal skrive om 2009, så vil den væsentligste indsats, som Lars Løkke Rasmussens regering kan tilskrives, være at den formåede at s...

Slettet Bruger,

21/08/2009

Når historikerne skal skrive om 2009, så vil den væsentligste indsats, som Lars Løkke Rasmussens regering kan tilskrives, være at den formåede at sætte en debat om forbud mod 50-100 muslimske kvinder i burkaer meget højt på dagsordenen og fik nedsat et udvalg til at behandle spørgsmålet. Sådan gik Løkkes første år som statsminister. Det var, hvad han opnåede.

Lidt har også ret, vil nogen sikkert mene, men man kunne også gentage tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens ord: "Kan vi ikke gøre det lidt bedre?"

Man skulle mene, at en borgerlig regering burde kunne gøre det bedre. Der er jo nok at tage fat på. Nok af borgerlige reformtanker, som kunne trænge til at blive sat højere på dagsordenen i netop disse år:
  • Danmark har i ti år haft den 4. laveste økonomiske vækst af OECD-landene. Det vil fortsætte på samme måde i i hvert fald de næste otte år. Det problem kunne regeringen tale om og tilbyde løsninger af.
  • Til trods for flere års højkonjunktur er der stadig 770.000 danskere i den arbejdsdygtige alder - fratrukket SU-modtagere - som forsørges af det offentlige. Det problem kunne regeringen tale om og tilbyde løsninger af.
  • Danskerne bliver tilsyneladende mere og mere misundelige på deres nabos velstand, og et stort flertal finder det i orden, at staten konfiskerer endnu mere af den med en millionærskat. Det problem kunne regeringen mindske ved at tale imod oppositionen, når den hævder, at det er "retfærdigt" at tage andre menneskers penge, selvom de er blevet tjent ved, at deres ejermænd i de fleste tilfælde har været mere flittige eller mere dygtige end gennemsnittet og således har fortjent dem. Det kaldes værdikamp! Den slags handler ikke kun om indvandrere, selvom nogen tror det.
  • Enhver tilstand, som af nogen kan opfattes som et problem, foreslås i disse år løst af politikere og meningsdannere med et forbud. Fortsætter denne tendens, så vil danskerne om 50 år leve i et iransk/nordkoreansk inspireret samfund, hvor alt, der ikke udtrykkeligt er tilladt, er forbudt. Regeringen kunne pointere det personlige ansvar og minde om, at der også findes et civilt samfund, som kan løse problemer uden statens indblanding. Det er også værdikamp!
  • Venstrefløjens politikere falder i disse måneder over hinandens ben for at fortælle, at poltikerne skal bruge flere penge og have mere magt for at mindske de dårlige konsekvenser af den internationale finanskrise. Regeringen kunne i stedet for at gøre det samme - blot halvt så meget - fortælle, at finanskrisen skyldes, at politikerne og deres embedsmænd - især i verdens centralbanker - i forvejen har kunnet styre alt for meget, og at løsningen derfor er mere marked og mindre stat, ikke omvendt. Det er ligeledes værdikamp!
I stedet har vi så fået et udvalg, der skal gøre det mere besværligt at gå med burka ...

Kilde: