Leder: Glædeligt budskab fra Lene Espersen - men vil hun stå fast?

Slettet Bruger,

05/08/2007

Hvis justitsminister Lene Espersens udtalelse om, at de Konservative "ikke vil være med til en valgkamp, hvor vi omfordeler mere af den store kage til os alle sammen" er udtryk for, at hendes parti endelig har besluttet sig for at trække en streg i sandet i forhold til Venstre i regeringssamarbejdet, så er det en glædelig begivenhed. Folketinget har i næsten ti år ikke haft et parti, som med troværdighed kunne siges at repræsentere borgerlige kernevælgere: Venstre har ikke haft viljen til det, og de Konservative har under Bendt Bendtsens lederskab savnet evnerne.

Men nu tager Lene Espersen så heldigvis over og forhåbentlig med større karakterfasthed, end vi har set det en del gange gennem årene, når Bendt Bendtsen har forsøgt sig med samme øvelse. Én enkelt dags bjæffen i medierne er det hver gang blevet til og så retur til den lune kurv ved Anders Fogh Rasmussens fødder. Spil for galleriet uden nogen effekt.

Spørgsmålet er bare, hvad det dækker over, når Lene Espersen siger, at de Konservative ikke "vil være med" til en valgkamp som den i 2005, hvor regeringen lovede at dele ekstra 24 milliarder kroner ud til velfærdsdanskerne. Betyder det, at de Konservative ikke vil gå til valg på samme program som Venstre, hvis Fogh insisterer på at gøre som sidste gang? Betyder det, at de Konservative faktisk har tænkt sig at risikere noget af trygheden i regeringssamarbejdet til gengæld for en chance for at sætte sig større spor i politikken?

Hvis ja, så har Danmark endelig fået et borgerligt parti i regeringen.

Kilde: