Leder: Giv befolkningen strejkepenge

I den private sektor er strejke jo lig med nul penge fra kunderne i virksomhedens kasse

Slettet Bruger,

29/02/2008

I den private sektor er strejke jo lig med nul penge fra kunderne i virksomhedens kasse. Sådan bør det også være i det offentlige, nu hvor de ansatte truer med at nedlægge arbejdet på bl.a. skoler, sygehuse, i børnehaver og ældrepleje. Når det offentlige ikke kan levere ydelserne, så skal borgerne heller ikke betale.

Tænk, hvilken lettelse det ville være! At kunne beholde sine skattepenge i egen lomme og simpelthen bare købe sin ydelse, hvor der ikke strejkes, men hvor der tværtimod gøres en indsats for at levere størst mulig kvalitet for den mindst mulige betaling ... Så måtte de gerne strejke i den offentlige sektor i de næste 100 år!

Bare et par måneders strejke under disse vilkår ville være tæt på livstruende for den offentlige sektor. Folk ville finde andre måder at få deres børn passet på, private skoler ville blive etableret i lokalområder, hvor der hidtil ingen har været, sundhedsforsikringer tegnet som aldrig før, alt sammen betalt med folks egne penge, og mange ville opleve - og dét ville for alvor gøre ondt på den offentlige sektors image - at det ville fungere fint og godt, ofte endda bedre til trods for organisering i huj og hast, end den service de før strejken modtog af det offentlige.

Derfor skal beskeden til de offentligt ansatte lyde sådan her: Strejk I bare! Jo længere tid, jo bedre. Men når den offentlige sektor ikke kan levere varen, så skal den naturligvis heller ikke have vores skattepenge.

Åh, frihed!

Kilde: