Leder: Frihedens Bekæmpelse

En hel del af bidragyderne til Kræftens Bekæmpelse må føle sig snydt i disse dage

Slettet Bruger,

02/05/2008

En hel del af bidragyderne til Kræftens Bekæmpelse må føle sig snydt i disse dage. Det er ikke mange uger siden, at organisationen stemte dørklokker for at samle penge ind til, ja, kræftbekæmpelse, men på det seneste har man i lige så grad brugt pengene på frihedsbekæmpelse.

I går, fredag, gik Kræftens Bekæmpelse således til kamp mod salg af cigaretter i supermarkederne. I en artikel på foreningens hjemmeside fortælles det, at man i Finland overvejer at forbyde salg af cigaretter ved kassen, og at der i Sverige er flertal for at forbyde al salg af cigaretter i dagligvarebutikker. "Det er nogle rigtig fornuftige tiltag," lyder kommentaren fra projektchef i Kræftens Bekæmpelse, Niels Them Kjær.

To dage forinden, onsdag, var Kræftens Bekæmpelse ude med endnu et forbudsbudskab, nemlig i forhold til tv-reklamer for fed mad, som bliver vist inden børn er lagt i seng: "Vi har et kæmpeproblem med fedme, som der skal gøres noget ved. Og her har vi et område, hvor vi virkelig kan gøre meget i fællesskab. Enten ved at regeringen lovgiver, eller ved at fødevare- og mediebranchen selv gør noget," sagde Morten Strunge Meyer fra Kræftens Bekæmpelse.

Det findes heldigvis en meget stor del af befolkningen, som ikke går ind for den totalitære forbudsholdning, som Kræftens Bekæmpelse giver udtryk for. Disse danskere glæder sig over - og mange vil også gerne støtte det økonomisk - enhver videnskabelig landvinding, som øger overlevelsesmulighederne for kræftpatienter. Men de må efterhånden indstille sig på, at de ikke kan bidrage til Kræftens Bekæmpelses indsamlinger, fordi deres midler så vil blive brugt til at promovere et forbudssamfund, hvor al personlig ansvar er afløst af de bedrevidendes trang til at behandle folk som var de børn, eller som om de var forældreløse børn.

Næste gang Kræftens Bekæmpelse banker på døre, bør indsamlerne mange steder møde et venligt men bestemt "nej tak, jeg går ind for frihed".

Kilde: