Leder: Fotografformand på afveje

Slettet Bruger,

18/05/2007

Pressefotografforbundet i Danmark har tilsyneladende en politiserende formand. Lars Lindskov hedder han. Når de venstreekstreme horder kaster sten, æg og tændvæske efter hans medlemmer, så vil han ikke kritisere dem. Man tror, det er løgn, men han kalder det "en privatsag". Han synes, det er mere interessant at kritisere politiet, fordi man derfra er kommet til at sige, hvad enhver vandaliserende autonom burde vide i forvejen - at politifolk selvfølgelig ser på film og billeder, som pressen offentliggør, når de skal identificere gerningsmænd fra optøjerne.

Det kan da godt være, at Lars Lindskov har nogle private meninger, som ikke tillader ham at kritisere venstreorienterede bøller, men som formand for pressefotograferne er det hans pligt at gå imod enhver strømning i samfundet, som vil hindre hans medlemmers adgang til at udøve deres erhverv. Og i modsætning til, hvad Lindskov ser ud til at mene, så er det ikke politiets skyld, at unge fra det ekstreme venstreorienterede miljø ikke vil respektere de allermest grundlæggende spilleregler, som har til formål at beskytte menneskers liv og ejendom. Skylden for det må stenkasterne bære helt alene, og derfor skal de modsiges og modarbejdes. Hvis ikke pressefotografernes formand skal gøre det, når deres metoder går ud over hans medlemmer, hvem skal så?

Pressefotograferne burde vælge sig en anden formand. Den nuværende ser ud til hellere at ville pleje sine egne private synspunkter end at arbejde for sine medlemmers langsigtede interesser i, at pressefriheden bevares.


Kilde: