Leder: Fortjent nederlag til mimosen Langballe

Slettet Bruger,

19/09/2007

Hvis alle deltagere i den offentlige debat gik til retten, hver gang de efter deres egen overbevisning blev udlagt forkert af deres modstandere, så kunne domstolene få meget at gøre. Derfor er det også godt, at DF-folketingsmedlem Jesper Langballe har tabt sin sag mod politikerkollegaen Birthe Rønn Hornbech fra Venstre. Det var altså ikke injurierende i lovens forstand, da Rønn Hornbech i sin bog tillagde Langballe det synspunkt, at muslimer er en pest over Europa, selvom han kun har sagt, at islam er en pest over Europa.

At Jesper Langballe overhovedet har indledt den sag vidner om, at han er mere sart, end godt er. Tænk sig at spilde rettens tid med den slags pjat! Javel, det er den muslimske tro, han har sammenlignet med en dødelig og ekstremt smitsom sygdom. Men muslimerne må jo så dog være sygdommens velvillige smittespredere, hvis man skal tage Langballe på ordet. Og skulle det nu være så meget pænere et synspunkt, at det er værd at kæmpe for via en retssag?

Når fanden bliver gammel, går han i kloster, siger man. Jesper Langballe, der i sin mangeårige karriere som meningsdanner sandt for dyden ikke har været nogen engel, når det handler om at udlægge andres synspunkter, så de bedst har passet i hans argumentation, søgte i stedet tilflugt i retten. Heldigvis blev han sat på gaden igen.

Kilde: