Leder: Forbud igen og igen og igen og igen ...

Danskerne har for alvor taget den alkoholholdige cider til sig, men måske er et forbud snart på vej fra Christiansborg? Politikerne - det kunne f

Slettet Bruger,

09/11/2009

Danskerne har for alvor taget den alkoholholdige cider til sig, men måske er et forbud snart på vej fra Christiansborg? Politikerne - det kunne f.eks. være forebyggelsesordfører Karl Bornhøft fra SF - kunne begrunde et indgreb sådan her:

"Alkoholen bliver så at sige snydt i de unge, fordi væsken er så sød og fuld af vanedannende smagsstoffer. Det er dybt usympatisk og skal stoppes snarest muligt."

Der skal nok være et folk, som ikke tror på, at det forbud er på vej, men så vil vi bare opfordre dem til at læse, hvad politikerne - og det er så tilfældigvis forebyggelsesordfører Karl Bornhøft fra SF - faktisk siger, når de skal begrunde et forbud mod den tobak, som bruges i vandpiber:

"Tobakken bliver så at sige snydt i de unge, fordi røgen er så sød og fuld af vanedannende tilsætningsstoffer. Det er dybt usympatisk og skal stoppes snarest muligt."

Tilbage står så bare at spørge: Hvis tobakken kan forbydes, fordi den er sød, hvorfor så ikke tage den søde alkohol med på stedet - ikke kun i form af cidere, men også som breezere og likører? Eller omvendt: Hvis sød alkohol ikke skal forbydes, hvorfor skal sød tobak til vandpiber så?

På denne plads vil vi endnu engang bare opfordre politikere til at blande sig uden om, hvad vi putter i munden. Det er trods alt vores mund, ikke deres.

Kilde: