Leder: Fogh til kamp for det dårlige vejr

Venstre er i krise, så derfor har statsminister Anders Fogh Rasmussen fundet på et nyt sturt, sturt nummer, der skal give befolkningen det indtryk,...

Slettet Bruger,

16/11/2008

Venstre er i krise, så derfor har statsminister Anders Fogh Rasmussen fundet på et nyt sturt, sturt nummer, der skal give befolkningen det indtryk, at han vil noget med regeringsmagten og ikke blot har den af helt private grunde - ministerbil, høj løn, plads i historiebøgerne o.s.v.: "Vi skal skabe et fossil-frit Danmark," sagde Fogh i sin tale søndag.

Slut med forstenede dyr? Nej, statsministeren var blot lidt "kreativ" med ordene, fordi han i sit studerekammer har fundet ud af, at danskerne i fremtiden ikke skal bruge fossile brændstoffer, altså kul og olie. Overhovedet. Der er behov for det, mener han. "Der er ét punkt, hvor der overhovedet ikke er sket noget som helst nyt, siden den gamle Ford T rullede ud første gang. Det er det, vi putter i den, for at den skal køre," sagde Anders Fogh Rasmussen og fortsatte: "Det er stadigvæk det samme. Og det er da mærkeligt, at menneskeheden i løbet af disse mange årtier, hvor vi har fundet på så mange andre nye ting, lige præcis på det ene punkt, der hedder brændstoffet, der har vi overhovedet ikke fundet på noget som helst nyt."

Mærkeligt? Der ligger uanede energikilder i jorden, som vi kan pumpe eller grave forholdsvist nemt op. Det er den billigste energi, som findes, så der er da intet mærkeligt i, at vi benytter os af den. Det mærkelige er, at statsministeren nu vil have os til at bruge formuer på andre energikilder end de fossile brændstoffer, angiveligt med den begrundelse at klimaet ellers bliver varmere.

Fogh konstaterer selv, at den globale middeltemperatur måske vil stige med 2-4 grader over de næste 100 år. Og hvad så? Ja, det vil selvfølgelig betyde, at visse egne af kloden vil være mindre rare at bebo, end de er i dag. Til gengæld vil andre egne, f.eks. her i Danmark, få et lunere og bedre klima. Hvorfor er det så frygteligt? Er det ikke snart vores tur til at få det gode vejr? Det gav statsministeren ikke svar på i sin tale.

I USA har Barack Obama netop vundet et valg på at love forandring. I Danmark vil statsministeren vinde det næste valg på at love uændret dårligt vejr. Vi kræver også change!

Kilde: