Leder: Feminisme kan (heller) ikke bruges til noget i forsvaret

Slettet Bruger,

24/06/2007

Forsvarsminister Søren Gade er "meget opsat på, at vi får flere kvinder i forsvaret", så nu vil han slække på kravene til kvinderne. Alt for mange kvinder forlader forsvaret, mener han, fordi de simpelthen ikke kan holde til det. De får ondt i ryg, skuldre og ben, og derfor vil han nu overveje, om de skal have længere tid til at komme i form end mændene.

Hvorfor det er så nødvendigt med flere kvinder i forsvaret melder historien ikke noget om. Er de da bedre, end de mænd som alternativt kan optages? Intet tyder på det, tværtimod, det er hele pointen, for mændene falder jo ikke fra. Kunne man ikke bare optage nogen flere mænd så? Ikke ifølge Søren Gade, det er kvinder han vil have, også selvom de ikke er fysisk i stand til at klare jobbet.

Var han blevet spurgt om årsagen, havde han måske svaret noget med, at kvinder også har kvaliteter, som der er brug for i forsvaret. Men har den mandlige nørd, som har brugt hele sin barn- og ungdom foran computeren og derfor er i lige så dårlig fysisk stand i forhold til forsvarets opgaver, som kvinder er, ikke også kvaliteter? Det må man da gå ud fra. Kombinationen af svigtende fysik med tilstedeværelse af andre kvaliteter er selvfølgelig ikke alene forbeholdt kvinder. Hvis Søren Gade mente det alvorligt på vegne af forsvaret, ville han derfor foreslå et nyt optræningsprogram for folk, der simpelthen bare er fysisk svage, uanset køn.

Han mener det bare ikke alvorligt, for det er ikke forsvarets bedste, han tænker på. Det eneste, han har i tankerne, er en hellig idé om, at der partout skal være kvinder alle vegne, også i forsvaret, selvom de ikke kan bestride jobbet. Kom dog ned på jorden, Søren Gade! Af hensyn til forsvaret må du tage dem, der løser opgaven bedst. Politisk korrekthed kan man ikke bruge til noget i forsvaret, den dag det er alvor, og kuglerne suser om ørerne på soldaterne.

Kilde: