Leder: Farvel til den konservative slingrekurs - goddag til det konservative formynderi

Med sundhedsminister Jakob Axel Nielsens bestræbelser på at få EU til at sætte cigaretafgifterne "så højt op som overhovedet muligt", synes det nu ...

Slettet Bruger,

10/06/2009

Med sundhedsminister Jakob Axel Nielsens bestræbelser på at få EU til at sætte cigaretafgifterne "så højt op som overhovedet muligt", synes det nu at være lykkedes for de Konservative at stå fast på den samme holdning til det personlige ansvars rolle i sundhedspolitikken helt siden oktober. Måske har man endelig fundet sit faste ståsted - modsat de foregående års totale slingrekurs.

Desværre for alle der mener, at det personlige ansvar skal fylde mere i Danmark, ikke mindre, har de Konservative et andet syn på sagen. Enhver privat last eller lyst er nu potentielt genstand for ambitioner om politisk dirigisme fra det konservative parti på Christiansborg. Hvis blot man som Jakob Axel Nielsen kan udtale ordene, "det er meget vigtigt for folkesundheden", om sine løsningsforslag.

Folkesundheden kan bruges til hvad som helst, og fordums borgerlige betragtninger om, at der må være grænser for politik, som sættes der, hvor ens handlinger ikke kommer andre til skade, kan nu lægges i graven for de Konservatives vedkommende. Der er ingen grænser for politik længere, hvis de kan overskrides alene med henvisning til folkets sundhed.

Selv Per Stig Møllers gamle forslag om at forbyde danskerne at se fjernsyn i for mange timer om dagen kan bruges, blot ved at gentage hans argumentation fra dengang: "Men så tager vi friheden fra folk? Ja, friheden til at vælge mellem rusgifte, som vi i forvejen er frataget. At være TV-narkoman burde sidestilles med al anden form for narkomani, for begge ødelægger livet."

Så hellere slingrekursen!

Kilde: