Leder: En vammel cocktail af fupvidenskab og politik

En fupvidenskabelig rapport fra Familiestyrelsen har nu tilsyneladende gjort et bredt flertal i Folketinget helt og aldeles overbevist om, at famil...

Slettet Bruger,

13/06/2009

En fupvidenskabelig rapport fra Familiestyrelsen har nu tilsyneladende gjort et bredt flertal i Folketinget helt og aldeles overbevist om, at familien står for fald, hvis det offentlige ikke udbyder næsten gratis parterapi. Rapporten er fup, fordi den sammenligner den lave skilsmissefrekvens i en gruppe af par, som med en forsøgsordning har modtaget offentligt støttet parterapi, med ... ingenting.

Ja, det er rigtigt: Der er ingen gruppe, at sammenligne med. 90 procent af de par, der kom til parterapien, og som ønskede at blive sammen, var stadig sammen et halvt år efter terapiens ophør. Ergo - lyder argumentationen i rapporten og nu hos politikerne - var forsøget en kæmpe succes.

Men hvordan ville det mon være gået disse motiverede par, hvis de ikke havde modtaget terapi til en værdi af op til 15.000 kr. betalt af det offentlige med en egenbetaling på kun 300 kr.? Ville nogen af dem måske have betalt selv og fået samme udbytte? Ville andre have fundet ud af tingene på egen hånd, uden en psykolog som mægler? Ingen ved det, og dermed er rapporten præcist lige så videnskabelig, som de "videnskabelige" forsøg, der udføres af healere og dæmonfordrivere. Ja, en hel del mennesker lever stadig et halvt år efter, at de har været i kvaksalvernes hænder. Men det er jo ikke et bevis for, at de ville have været døde, hvis de havde sparet pengene!

Healere og dæmonfordrivere må heldigvis stadig leve med det minus, at de skal have folk til at hoste op af egen lomme. Det sætter visse begrænsninger på idiotien. Parterapien har måske mere beviselige effekter, men rapporten fra Familiestyrelsen dokumenterer dem ikke, og under alle omstændigheder er effekt ikke nødvendigvis et argument for statsstøtte.

Hvis ikke dette at holde liv i sit parforhold kan overlades til det personlige ansvar, hvad i al verden kan så?

Kilde: