Leder: En mand fra Mars

Der må være en del borgere i Aabenraa Kommune, som i dag fortryder, at de kom til at stemme på socialdemokraten Poul Solberg Hansen, så han fik sæd...

Slettet Bruger,

14/08/2009

Der må være en del borgere i Aabenraa Kommune, som i dag fortryder, at de kom til at stemme på socialdemokraten Poul Solberg Hansen, så han fik sæde i kommunens byråd. Nu viser det sig nemlig, at manden, der som en af 31 folkevalgte har til opgave at styre en kommune med 60.000 indbyggere, end ikke kan styre sit eget forbrug af Mars-barer indkøbt syd for grænsen:

"Dem skal man jo som regel købe en række af på ti. Og de koster stort set ingen ting. På den måde sætter man jo sit forbrug gevaldigt op, og man bliver vænnet til, at portionerne er så store og kommer derfor helt ud af trit med bare at spise en enkelt chokoladebar," siger Poul Solberg Hansen.

Udtalelsen rejser i hvert fald to spørgsmål.

For det første: Har man som socialdemokrat ikke en forbandet pligt til at betale de afgifter i Danmark, som skal bruges til at finansiere alle de milde gaver, som socialdemokrater til alle tider er så forhippede på at dele ud af? Kan man virkelig være en god socialdemokrat og bakke op om verdens højeste skattetryk med sit partimedlemskab og så samtidig lægge sine indkøb i Tyskland, fordi man vil undgå selvsamme skattetryk?

For det andet: Har Poul Solberg Hansen virkelig ikke en fri vilje, så han kan lade være med at købe alle de Mars-barer, når han handler ind syd for grænsen? Kan han ikke købe frugt i stedet? Den er jo faktisk også billigere i Tyskland!

Kilde: