Leder: En gang til for de autonome

Bliver man aldrig færdig med at høre om dem? Hvor mange artikler og ledere kan "de unge", "ungdomshusbrugere", "folk fra det autonome mi...

Slettet Bruger,

11/05/2008

Bliver man aldrig færdig med at høre om dem? Hvor mange artikler og ledere kan "de unge", "ungdomshusbrugere", "folk fra det autonome miljø" bære? Et er sikkert: Det er langt fra slut. Så længe ånden fra det hedengangne hus på Jagtvej 69 hos tidligere "brugere", deres forældre, yngre søskende og gud bedre det: børn, så længe vil landets hovedstad have autonomproblemer. Det er bevist ikke én og ikke ti gange - men oftere end nogen kan forsøge at holde rede på.

Nu er det tid igen, for nu er den gal igen. Københavns Politi erkender, at man ser gennem fingre med visse af de autonomes kriminelle aktiviteter under deres torsdagsdemonstrationer. Man vil selvsagt ikke acceptere grov kriminalitet, siger politiledelsen, men "nogle får lov til mere end andre" for at undgå at tingene eskalerer til uroligheder, der kræver en langt større politimæssig indsats.

Nu er det jo ikke 180 Grader-redaktionen ukært, når nogle bekymrer sig om det offentliges forbrug. Lige som en og anden herinde nok ikke kan sige sig fri for glæde ved ordensmagtens konduite, de gange en manglende cykellygte ikke har udløst et bødeforlæg. Men med fare for at ende i den Seebergske glemsel: Nu er nok nok.

Man har haft nogle måneder til at vænne sig til tanken om, at Københavns Kommune har valgt at praktisere den udvidede bolsjepædagogik, hvor børnene belønnes, selv om de ikke lystrer.Vænne sig til, at hovedstaden stadig skal huse aggressive og utilpassede individer, der kræver på fællesskabet bekostning og yder for sig selv. Vænne sig til, at volden vandt. De autonome får deres hus, uanset hvor mange velmenende underskriftsindsamlinger og demonstrationer for retten til at være i fred i sit eget nabolag,der stables på benene. De autonome får den viden, at aftaler i Københavns Kommune ikke er noget, man forhandler sig til, men noget man truer sig til. Og de autonome får frit slag til at hærge endnu et hus og endnu et nabolag, hvad Københavns forventede halve årlige million til grafittioprydning demonstrerer.

Men når de går på gader og stræder i København hver evig eneste torsdag for at tiltvinge sig det, de allerede har tiltvunget sig, og forsinker arbejdende københavnere fordi 6A'eren ikke kan komme igennem Nørregade, så må man i det mindste forlange, at de mange betjente, hvis arbejdsindsats desværre er påkrævet, griber ind, hvis der foregår ulovligheder lige for snuden på dem. Det er jo det, vi har politiet til.

Og ja, vel er der er en kortvarig risiko for at man sætter ild til en krudttønde ved at gribe ind. Men til gengæld er der en langsigtet og langt værre risiko ved ikke at gribe ind. En risiko for at autonome og andre organiserede voldsfolk får endnu et bevis på, at de kan te sig, som de lyster, uden konsekvenser. Og så bliver vi aldrig færdige med at høre om dem.

Kilde: