Leder: Elite på støtten

I fjernsynet kan man se på sport døgnet rundt

Slettet Bruger,

01/10/2009

I fjernsynet kan man se på sport døgnet rundt. Fodbold, håndbold, cykling, tennis, speedway, bordtennis, badminton, golf, alt muligt og curling sågar, hvis der lige er nogen danske damer, som står til at vinde en eller anden medalje. Med al den tv-tid følger muligheden for at tjene store summer på salg af tv-rettigheder og sponsorplads, både for de relevante forbund og for de dygtigste af sportsstjernerne. Sport er med andre ord et dybt kommercielt produkt, som ikke alene kan gøre eliten kendt, men også rig.

Hvorfor skal skatteyderne sponsorere det via offentlig støtte til Team Danmark? Hvorfor skal skatteyderne give 10 mio. kr. mere til det, end de allerede gør i dag, sådan som Liberal Alliances nu kræver det i forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov?

Jamen, der er så mange positive effekter af, at danskerne har nogle elitesportsfolk, som de kan samles om og lade sig inspirere af! Javel, men der er sandelig også positive effekter af, at folk kan beholde de penge, de har tjent, i deres egne lommer: Frihed til at tilrettelægge sit liv efter eget hoved og med egen pengepung. Motivation til at yde en ekstra indsats, fordi man må beholde frugten af ens arbejde. Mere respekt for de produktive kræfter i samfundet.

Hvis man skulle bruge løs af borgernes penge, hver gang man kunne pege på positive effekter af det et eller andet sted i samfundet, så kunne vi i dag betale 110 procent af vores indkomst i skat, og det ville stadig ikke være nok. Når vi ikke gør det, så er det, fordi der trods alt altid har været folk i dette samfund, som har argumenteret for de positive effekter, der også er, når vi lader pengene blive i borgernes lommer.

Hvis ikke Liberal Alliance vil være blandt de folk, hvem vil så?

Kilde: