Leder: Efter Løkke, syndfloden

De senere dages historier, som antyder, at Statsministeriet skulle have bestilt en ja-kampagne til fordel for den nye tronfølgelov, har fået en del...

Slettet Bruger,

05/07/2009

De senere dages historier, som antyder, at Statsministeriet skulle have bestilt en ja-kampagne til fordel for den nye tronfølgelov, har fået en del opmærksomhed i pressen, men de er faktisk helt overflødige. Man behøver ingen antydninger, når man kan nøjes med at bese det produkt, som kom ud. For man skal både være blind og døv for ikke at kunne konstatere, at det da selvfølgelig var en kampagne for et ja, som Statsministeriet fyrede skattekroner af på.

Det eneste interessante at få styr på er sådan set bare, hvordan pokker Statsministeriet har bildt sig selv ind, at den slags da bare er helt på sin plads. Enhver embedsmand i det ministerium burde vide, at en sådan partiskhed strider mod alle traditionelle rimelighedsbetragtninger i vores demokratiske tradition. Kampagner til fordel for et bestemt afstemningsresultat skal føres af partierne - centraladministrationen skal ikke vælge side.

Sagen vidner om, at den borgerlige regering er blevet lige så magtfuldkommen som daværende oppositionsleder Anders Fogh Rasmussen i en grundlovstale i 2001 anklagede den daværende socialdemokratisk ledede regering for at være blevet: "Der er stadig flere eksempler på, at især socialdemokraterne misbruger centraladministrationen og embedsmændene. I flere tilfælde er embedsmændene blevet beordret til arbejde, som er rent partipolitisk," sagde Fogh ved den lejlighed.

I dag er det hans eget parti, som helt bevidst sætter nye standarder for misbrug af centraladministrationen. Og fremover vil enhver partipolitisk borgerlig kritik af Socialdemokraterne, når de en dag igen erobrer regeringsmagten, på dette område lyde hul. De borgerlige partier har spillet sig et kort af hånden i mange år frem, blot fordi man helt kortsigtet ville spare den nyudnævnte statsminister, Lars Løkke Rasmussen, for et nederleg.

"Efter mig, syndfloden," kunne være Løkkes motto.

Kilde: