Leder: Dumpet, Løkke

Regeringen fortsætter ufortrødent sin kurs efter mottoet "mere stat, mindre privat"

Slettet Bruger,

06/03/2008

Regeringen fortsætter ufortrødent sin kurs efter mottoet "mere stat, mindre privat". At vi har fået en ny finansminister i form af Lars Løkke Rasmussen gør ingen forskel. Finansloven, som er forhandlet hjem med Dansk Folkeparti og Ny Alliance, indeholder en vækst i det offentlige forbrug på intet mindre end 1,6 procent. Tre gange så meget som Nyrup-regeringen budgetterede med i sin 2010-plan. Mens det private arbejdsmarked skriger på arbejdskraft, og dansk økonomi i de kommende år af samme grund vil have de laveste vækstrater i hele OECD, beslutter regeringen sig for, at den offentlige sektor da lige skal opsuge endnu mere arbejdskraft.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen har dumpet sin første eksamen. Javel, han fik sit forlig uden bøvl, og derfor vil diverse politiske iagtagere helt forudsigeligt rose ham, fordi de kun går op i form, ikke indhold. Men alle, der havde håbet, at en borgerlig regering ville gøre en forskel i forhold til den bestandige udvidelse af statens økonomiske råderum på bekostning af borgernes private økonomiske frihed, må konstatere, at Løkke - han er bare mere af det samme. Der er intet som helst i hans finanslov, som trækker i den rigtige retning.

Man siger, at Socialdemokraterne er i krise. Men socialdemokratismen har aldrig haft det bedre! Årsagen er den simple, at Venstre og de Konservative har besluttet, at det skal være sådan. For dem er det vigtigere at sidde på regeringsmagten end at yde socialdemokratismen modstand. Hvad man skal med magten, hvis man ikke vil bruge den til noget, skylder de dog at svare på. De ved det naturligvis godt selv, men de tør ikke sige det højt: De skal have den for deres egen skyld. For at komme i historiebøgerne. For at deltage i hofballerne. For at have bil med chauffør. For at få en høj løn. For at gøre indtryk på damerne (især for Løkkes vedkommende).

Kilde: