Leder: Donormødre på donorstøtte

Man tror, det er løgn, men det er sandt nok: Et lesbisk par, der vælger at få et barn via donorsæd og kunstig befrugtning, har ret til at få et eks...

Slettet Bruger,

28/06/2008

Man tror, det er løgn, men det er sandt nok: Et lesbisk par, der vælger at få et barn via donorsæd og kunstig befrugtning, har ret til at få et ekstra børnetilskud fra det offentlige på knap 1.000 kroner skattefrit om måneden. Og det samme gælder de selvstændige og stærke kvinder, som vi så ofte ser portrætteret i pressen - dem der kan det hele selv, og altså også kan få sig et donorbarn og opfostre og opdrage det uden en mand. De skal bare oplyse, hvad sandt er, at barnets far er ukendt og sende en ansøgning afsted, så kommer pengene.

Hvorfor? Fordi politikerne i mange år har villet yde ekstra hjælp til kvinder, som for en enkelt aften har ladet sig charmere af en for dem ukendt mand, er blevet gravide ved det og nu ikke har en at dele forsørgeransvaret med. Det kan man mene om, hvad man vil, men at dette tilskud også skal omfatte kvinder, der får barn efter besøg på en fertilitetsklinik, det bør der ikke være to meninger om.

Opsøger man så aktivt moderrollen uden en mandlig medforsørger i sit liv, så må man også kunne håndtere forsørgelsen af sit barn uden ekstra tilskud fra det offentlige.

De lesbiske kvinder kræver ligeberettigelse med heteroseksuelle par, så de kan passende starte med at ligeberettige sig selv ved ikke at søge om det tilskud, som heteroseksuelle par ikke kan få. Og de enlige kvinder, som hævder, at de er så stærke, at de helt kan klare sig uden mænd i livet, bør øjeblikkeligt vise det ved at sige nej til det ekstra tilskud, der ligesom alle andre offentlige tilskud er betalt af de overvejende mandlige nettoskatteydere.

Denne tilbageholdenhed er naturligvis kun nødvendig, indtil velfærdsminister Karen Jespersen får lavet loven om, så det slet ikke er muligt for mødre til donorbørn at søge om tilskuddet længere. Jo før det sker, jo bedre.

Kilde: