Leder: Derfor tjener mænd mere

I dag, lørdag den 8

Slettet Bruger,

07/03/2008

I dag, lørdag den 8. marts, er det "Kvindernes internationale kampdag" - dagen hvor højkoncentreret sludder spredes ud via samtlige medier, og hvor den kritiske journalistik, som det er sædvanen på denne dag, suspenderes i alle aviser, radio- og tv-kanaler. Gakkede feminister i enhver alder og afskygning vil udsprede det samme dokumenterbare nonsens, som de også belemrede os med sidste år, som igen var det samme, de sagde året forinden, som var en kopi af det, de sagde for tre år siden, som ... o.s.v.

Det er en prøvelsens dag for snusfornuftige mennesker af begge køn, der angribes af en næsten ustyrlig trang til at kaste ting efter deres fjernsyn, opsige avisabonnementet samt - for mændenes vedkommende - overveje, om Paulus måske havde lidt ret, da han i sit første brev til Korintherne skrev, at kvinder simpelthen bare skal tie i forsamlingerne.

Det ville kræve en afhandling at tilbagevise alt det, der vil blive sagt i dag, men blandt de mest fremtrædende påstande vil vi finde den om, at der ikke er lige løn mellem mænd og kvinder for lige arbejde. For folk med blot en smule kendskab til løndannelse og virksomheders overlevelsesevne på et marked med fri konkurrence, som det vi har i Danmark, er det meget nemt at afvise. For hvis kvinder får mindre i løn, samtidig med at de i virkeligheden er lige så værdifulde på arbejdspladsen som mænd, så ville enhver profitorienteret virksomhed jo ansætte kvinder og fyre mænd. Da det ikke sker, tyder intet på, at påstanden er sand.

Hvis feministerne virkelig er interesserede i at komme til at tjene det samme som mænd, så bør de i stedet søge inspiration i den amerikanske selvhjælpsbog "Why Men Earn More", der giver 25 gode råd til kvinder med ligelønsfokus:
 1. Vælg en karriere indenfor teknologi og hård videnskab, ikke indenfor humaniora eller samfundsvidenskab.
 2. Vælg et job med faretillæg.
 3. Som ufaglært får man højere løn i stillinger, hvor man er udsat for sne, regn og høj varme, end ved at arbejde indendøre, hvor man har det behageligt.
 4. I de fleste stillinger med høj løn kan man ikke stemple ud mentalt ved fyraftenstid.
 5. Stillinger med høj løn giver ofte ikke så stor en personlig tilfredsstillelse, f.eks. at være ingeniør fremfor at være pædagog.
 6. Folk, som høster stor økonomisk belønning, vælger karrierer med høj følelsesmæssig og økonomisk risiko.
 7. Mange brancher med høj løn kræver, at man tager de dårligste vagter på de dårligste tidspunkter.
 8. I nogle stillinger får man højere løn for at tiltrække ansatte til et ubehageligt arbejdsmiljø, hvor man er meget alene.
 9. I stillinger, hvor man hele tiden skal holde sig opdateret med nye udviklinger, får man højere løn, end i stillinger hvor det ikke er nødvendigt at følge med, f.eks. som salgsingeniør fremfor som fransklærer.
 10. Folk, som får en høj løn, vælger at specialisere sig på områder, hvor lønnen er høj, f.eks. som kirurg fremfor som psykiater.
 11. Folk, som får en høj løn, arbejder flere timer.
 12. Folk, som får en høj løn, har flere års erfaring.
 13. Folk, som får en høj løn, har flere års - uafbrudt - erfaring hos deres nuværende arbejdsgiver.
 14. Folk, som får en høj løn, arbejder i flere uger i løbet af et arbejdsår.
 15. Folk, som får en høj løn, har færre fraværsdage på arbejdet.
 16. Folk, som får en høj løn, er villige til at pendle langt for at komme på arbejde.
 17. Folk, som får en høj løn, er mere villige til at lade sig udstationere, især til uattraktive områder.
 18. Folk, som får en høj løn, er villige til at rejse meget som en del af deres arbejde.
 19. Folk, som får en høj løn, har ofte andre ansvarsområder, selvom de har samme titel som dem med lavere løn, f.eks. som vicedirektør med ansvar for økonomi og salg, fremfor HR og PR.
 20. Folk, som får en høj løn, påtager sig større ansvar, selvom de har samme titel som dem med lavere løn.
 21. Folk, som får en høj løn, kræver mindre jobsikkerhed.
 22. Folk, som får en høj løn, får mere relevant efteruddannelse
 23. Folk, som får en høj løn, har fra starten være mere ambitiøse med deres karrierer.
 24. Folk, som får en høj løn, søger mere bredt f.eks. geografisk efter nyt arbejde, der kan øge deres indtægt.
 25. Frem for alt: Folk, som får en høj løn, producerer mere.
Mænd tjener mere end kvinder, fordi mænd i højere grad end kvinder følger disse råd. Så kære feminister: Hellige meninger og almindeligt brok er gratis. En god løn er ikke!

Kilde: