Leder: Derfor bygger Roskilde Festival et ungdomshus

Slettet Bruger,

26/06/2007

Frit efter Roskilde Festivals forlæg:

"Ungdomshuset i København var en eksplosion af vold og ødelæggelse og en vigtig undergrundsplatform for det ekstreme venstreorienterede miljø i Danmark. Det ønsker vi at afspejle på festivalen. I samarbejde med unge fra det tidligere Ungdomshus bygger vi derfor et nyt ungdomshus på festivalen.

Her bydes der på kurser i fremstilling af molotovcocktails, workshops om opbrydning af brosten og foredrag om ildspåsættelse af biler, en utraditionel tøjbod med politiske budskaber om vold som politisk kampmiddel og dyrkelse af venstreorienterede idoler med tusindvis af menneskeliv på samvittigheden, og en infocafe hvor du kan se film, billeder og lydcollager om Ungdomshusbevægelsen.

Ungdomshusets folkekøkken udfordrer kernefamiliens normer med traditionel mad og fire til bords. Der serveres vegansk/økologisk mad til en pris, som alle kan betale, og bagefter drager vi mod den nærmeste McDonalds og smadrer den, fordi vi ikke kan lide, at kapitalister også tilbyder mad, som alle kan betale.

I Ungdomshuset laves events og workshops, hvor du kan være med til at sætte dagsordenen med en eller anden ulovlighed. Mal et banner, pimp dit gear og vær med til at aktionere ved at lave noget, som generer en masse uskyldige mennesker, så du selv kan få lidt opmærksomhed. Tag en person af dit eget køn i hånden og mød op til "snav-in" - en visuel kærlighedsmanifestation - og lad derefter en betjent få kærligheden at føle ved at smide en brosten i hovedet på ham.

I Ungdomshuset kommer du på opdagelsesrejse. Tag høretelefoner på og hør brugere af Ungdomshuset fortælle om den første butiksrude, de smadrede, om kampene mod politiet, om de mange timer hvor der blev øvet gadekamp og meget mere. Slå dig ned i en sofa og se dokumentarfilm om BZ-miljøet og Ungdomshuset - eller læs det specialproducerede magasin, der fortæller om Ungdomshusets venstreekstremistiske synspunkter og erfaringer med brugen af vold for at få sin vilje igennem.

Ungdomshuset opstår ved vores urbane scenerum, Roskilde Cosmopol."

Kilde: