Leder: Der var så dejligt ... derude ved motorvejen?

At naturbeskyttelsen er gået over gevind i Danmark bør der ikke være tvivl om, efter at miljøminister Troels Lund Poulsen har bebudet, at en række ...

Slettet Bruger,

17/08/2008

At naturbeskyttelsen er gået over gevind i Danmark bør der ikke være tvivl om, efter at miljøminister Troels Lund Poulsen har bebudet, at en række østjyske kommuner ikke skal have lov til at udlægge grunde tæt ved motorvejen til erhverv og industri. Bilisterne skal have noget pæn natur at kigge på, når de drøner afsted med 130 km/t, mener ministeren. Javel, ja ...

Vi foreslår i stedet, at de, der vil nyde naturen, bevæger sig ud i den med en klapsammenmad med spegepølse i og tilbringer en stille stund med lærkesang og biers summen. Den slags kan man ikke i nærheden af motorvejen - men virksomhederne, de kan drage nytte af beliggenheden tæt ved en trafikal hovedpulsåre. Hvorfor i al verden skal de så ikke have lov?

Troels Lund Poulsen tror som så mange andre Christiansborg-politikere, at han kan nøjes med at udtale ordene "miljø" og "natur", og så kan han slippe afsted med en hvilken som helst centralistisk regulering, som føles godt i maven. Men hvis landets miljøminister da ikke vil bremse al erhvervsudvikling i dette land, så må han også kunne svare på, hvor de nye virksomheder skal ligge, hvis ikke op ad motorvejen.

Skal der anlægges nye erhvervsområder på steder, som vitterligt er natur eller kulturlandskab i dag? På marker og enge hvor man faktisk kan gå en tur i fred og ro, uden at hundredevis af biler kører larmende forbi hvert minut? Det er svært at se, at det skulle være bedre end at udnytte den i forvejen spolerede idyl ved motorvejen til erhvervsbyggeri.

At lade hensynet til motorvejstrafikanternes vue gennem forruden være bestemmende for naturpolitikken i Danmark er populisme, når den er værst. Intet andet end bilisternes store antal taler for miljøministerens forbudsplaner.

Kilde: