Leder: De autonome - nu med kulturhus!

Advokat Knud Foldschacks tale ved det første møde med de autonome i deres nye hus - det der i dag er kulturhus i Nordvestkvarteret: Kære...

Slettet Bruger,

02/04/2008

Advokat Knud Foldschacks tale ved det første møde med de autonome i deres nye hus - det der i dag er kulturhus i Nordvestkvarteret:

Kære medrevolutionære!

Så lykkedes det. Ja, jeg er stolt, det er jeg. Men I har også grund til at være stolte! Uden jeres utrættelige arbejde i gaderne med brosten, benzin og lightere var det her aldrig blevet til noget. Politikerne havde jo ikke tænkt sig, at I skulle have et nyt hus, da I blev smidt ud af Jagtvej 69. Kun fordi I satte handling bag ordene, blev de bange for konsekvenserne, hvis de ikke imødekom jeres krav. Klap jer selv på skuldrene!

Sikke et sted vi har fået her! Jiiiihaaa!!! Flot glasfacade, lækkert køkken, 1.800 kvadratmeter. Lad os besigtige faciliteterne ...


Første stop på vejen er stedets største aktiv: Salen. Hva'be'ha'r! Flot, ikke? 17 x 9 meter - med balkon, sågar! Kan I se de koncerter, I kan holde. Det sted her er virkelig guld værd for vores bevægelse. Det er her de nye kamptropper kan rekrutteres. Det er den velkendte model: Vi lokker med musik, undergrundskultur og alt det der, og så prædiker vi samtidig budskaberne for dem, ned med det borgerlige samfund, død over kapitalismen, "gør dig fortjent til din bistand, dræb en politimand" o.s.v.


Det her lokale forestiller jeg mig som avantgardens warroom. 6,6 x 4,5 meter, perfekt til at 16 personer kan lægge planer for de næste konfrontationer med politiet og hærværksaktioner mod de butikker, som ligger her i nabolaget. Jeg har allerede set, at der nede på Frederikssundvej ligger en butik, som scorer profit på at bilde danskerne ind, at de har behov for nye køkkener og badeværelser, det er bare så småborgerligt, mand, de trænger til en lærestreg ...


Her i annekset er der plads til, at 60 mand kan komme til foredrag med f.eks. Torkil Lauesen fra Blekingegadebanden om Vestens udbytning af den tredje verden, og hvorfor det var principielt rigtigt af Blekingegadebanden at begå voldsomme røverier herhjemme for at kunne sende penge til den marxistisk-leninistiske befrielsesorganisation PFLP. I må bare ikke spørge ham, om det var ham, der dræbte politimanden, det kan han ikke li'!


Dette fine rum har plads til 20 mennesker, 22 hvis de kan tåle at sidde lidt tæt. Jeg forestiller mig, at det vil være egnet til vores weekendkurser i marxistisk dialektik, Habermas' fremmedgørelseslære og Rote Armee Fraktions revolutionære aktiviteter. Der er sådan et dejligt lysindfald på denne væg her, så jeg tænker, at vi måske kan have et portræt af Ulrike Meinhof hængende her og et af Leila Khaled der, så de på skift kan oplyses og næsten få glorie på. Årh hvad, ville det lige være porno ... øhm, jeg mener, for fedt!

Bliver I ikke helt varme i kinderne ved den her rundvisning? Det gør jeg i hvert fald også! Og så har jeg ikke engang vist jer caféen, to andre mødelokaler og alle værkstederne endnu ... Det blivet tider, det her, det siger jeg jer! Jagtvej 69 go home - Dortheavej 61, you rock my world!

Kilde: