Leder: Danskerne står imod kravet om højere skat

Overraskende få danskere er villige til at acceptere højere kommune- og regionsskatter, når man tager i betragtning, hvor stor en andel af danskern...

Slettet Bruger,

02/11/2009

Overraskende få danskere er villige til at acceptere højere kommune- og regionsskatter, når man tager i betragtning, hvor stor en andel af danskerne der selv er ansat i kommuner og regioner, og således har flere penge at deles om, hvis skatterne hæves, og hvis man også betænker, at både kommuner, regioner og deres ansatte bestandigt hyler op om, at de har brug for endnu flere penge for at levere en anstændig service til borgerne.

Denne klagesang er kun 28 procent af danskerne hoppet på, viser en Gallup-måling for Berlingske Tidende, og det svarer vel sådan cirka til de kommunalt og regionalt ansatte selv plus nogle af deres mest trofaste klienter. Resten, 67 procent af befolkningen, synes, at de betaler rigeligt i skat i forvejen.

Hvordan venstrefløjen og Berlingske Tidendes journalister med overskriften "Danskere vil have højere skat" i skøn samdrægtighed kan udlægge den måling som en sejr for deres synspunkter må stå hen i det uvisse. Faktum er i hvert fald, at SF's kommunalordfører, Flemming Bonne, ikke har ret, når han siger: "Borgerne sender et klart signal om, at de ønsker velfærd. Skattestoppet er ufleksibelt og gør det umuligt at udvikle kommunerne."

Hvis borgerne mener, at skattestoppet er en hindring for ordentlig service fra det offentlige, så foretrækker de tilsyneladende skattestop frem for bedre service. Den mulighed foreligger også, at borgerne ikke tror på, at verdens højeste skattetryk er for lavt til at levere kvalitet i det offentlige. Under alle omstændiger er der ikke folkelig opbakning til at hæve de lokale skatter.

Kilde: