Leder: Dansk Folkeparti og det overnaturlige

Slettet Bruger,

29/08/2007

For få år siden sad to journalister fra Berlingske Tidende ved en officiel politisk begivenhed til bords med Dansk Folkepartis daværende pressechef, Søren Espersen - nu sit partis udenrigsordfører - og ikke mindst dennes kone. Konen var et fornøjeligt bekendtskab, som kunne fortælle fantastiske historier om paranormale fænomener, hvoraf især én bed sig fast i hukommelsen på de to journalister, fordi historien involverede Søren Espersen, i dag et potentielt ministeremne hvis Dansk Folkeparti skulle få mulighed for at indtræde i en regering.

Historien var denne: En aftenstund kommer ægteparret Espersen kørende mod en færge et sted i Danmark, da de ser ud over det tusmørke hav, hvor et usædvanligt syn møder dem. I luften over vandet hænger en stor lysende firkant! Som en etage der er skåret ud af et højhus. Pludselig bevæger genstanden sig væk med meget høj hastighed ... pfuj! Parret er ikke i tvivl, beretter fru Espersen: Der er tale om et uidentificeret flyvende objekt, en UFO ... Heldigvis slap både Søren og konen for at blive beamet op til de i UFO-entusiastiske kredse så frygtede rektalundersøgelser!

Historien kunne have været en løsrevet anekdote, men det er den ikke. Den kan forklare mangt og meget om baggrunden for Dansk Folkepartis politik, når partiet nu igennem mange år har krævet bevillinger til hokus pokus-behandling i landets sundhedsvæsen. I Dansk Folkeparti tror man simpelthen på de mest fantastiske ting.

Det er af den grund, at Dansk Folkeparti vil lade skattekroner finansiere bl.a. homoøpatisk behandling af syge danskere. Overlæge Ole Hartling, der også er formand for Etisk Råd, skriver om denne behandlingsform i bogen "Bedst af alle verdener": "Homøopati er et af de mere mystiske alternative behandlingstilbud, fordi det bryder afgørende med basale videnskaber som kemi, fysik, farmakologi og patologi." Homoøpati bryder også med almindelig sund fornuft, idet den hævder, at et aktivt stof i en medicin virker bedst, jo mere medicinen fortyndes med vand. Så meget fortynder homoøpater deres medicin, at der til sidst ikke et ét eneste molekyle tilbage af det aktive stof i blandingen. Medicinen er med andre ord altså blot vand, men til gengæld er det vand, som ifølge homoøpater besidder evnen til at "huske" de egenskaber ved det aktive stof, som vandet tidligere har indeholdt. Ingen homoøpat har imidlertid formået at dokumentere endsige sandsynliggøre, at vand skulle besidde en sådan hukommelse.

Der er grund til at føle sig skræmt ved tanken om, at et regeringsbærende parti i Danmark har det som sin helt officielle politik, vedtaget i folketingsgruppen, at støtte den slags alternativt pjank med penge fra danskernes skatteindbetalinger. Og ærligt talt: Er man først villig til at støtte sådan noget, så er der grund til at have alvorlig tvivl om dømmekraften i partiet på andre områder også.

Og så har vi ikke engang beskæftiget os med den zoneterapi, som partiet også vil have indført på sygehusene ...

Kilde: