Leder: Bendtsens gaveorgie

Pinligt? Mangel på dømmekraft? Eller slet og ret bare dumt? Det bliver et både og, når tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsens gavegrådighed sk...

Slettet Bruger,

26/03/2009

Pinligt? Mangel på dømmekraft? Eller slet og ret bare dumt? Det bliver et både og, når tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsens gavegrådighed skal bedømmes. Golf- og jagtture, en billig motorcykel og en helt gratis lånebil i sammenlagt en måned - alt sammen røg det ned i Bendtsens lomme, oven i købet uden at han betalte skat af goderne.

De fleste af gaverne blev endda modtaget efter, at Bendt Bendtsens partifælle Lene Espersen fik ørerne i maskinen og offentlig påtale fra statsministeren, da hun havde taget imod gratis tøj til sig selv og en låneautostol til sit barn. Og Espersens gaver var endda i småtingsafdelingen sammenlignet med Bendtsens gaveorgie. Gik det helt hen over hovedet på vicestatsministeren? Eller vandt private økonomiske hensyn bare over omtanken?

Om Bendt Bendtsens mæcener har fået noget ud af deres gavmildhed, ved vi ikke, men den slags lader sig også kun vanskeligt opklare. Af samme grund skal ministre naturligvis holde sig helt fri af mistanke. Det har Bendtsen bestemt ikke gjort i sin tid som minister - han har tværtimod besluttet, at hans nye ministerbil skulle købes hos netop den bilforhandler, som stillede den gratis lånebil til rådighed for Bendt Bendtsen som privatperson!

De Konservative havde troet, at de kunne få et knippelgodt resultat ved at stille deres tidligere formand op til sommerens EU-parlamentsvalg. Det kan de godt kaste en hvid pind efter nu, for selvom andre partier tidligere har haft succes med at opstille en eksformand som spidskandidat, når danskerne skal vælge nye EU-politikere, så er emeritusstatus ikke nok. Tilfældet Bendtsen viser, at kandidaten også skal have et minimum af omtanke i øverste etage.

Kilde: