Lavt offentligt sygefravær er ikke svært

Slettet Bruger,

21/11/2007

Sygefraværet i det offentlige er blevet et varmt emne på den politiske dagsorden. I sundhedsvæsenet kæmper man også med problemet, samtidig med at man skriger på arbejdskraft. Men det er muligt at gøre noget ved problemet, viser erfaringer fra Regionshospitalet Randers. Det skriver Jyllands-Posten. I Randers har man fået nedbragt sygefraværet til under fire procent og dermed ligger man væsentligt under de nærliggende sygehuse og tæt på niveauet for private virksomheder. Og metoden er simpel.

"Hvis man har haft tre perioder inden for tre måneder, bliver man kaldt til samtale hos ens nærmeste chef. Det kan jo være, at man blot har været uheldig eller har fået et tilbagefald. Men hvis det fortsætter, kommer man til en ny samtale, hvor der ud over chefen også er en anden person til stede. Enten en tillidsrepræsentant eller en fra personaleafdelingen til stede," forklarer hospitalets personalekonsulent Bertil Selde Krogh til Jylllands-Posten

På et nærtliggende hospital, Århus Sygehus, er fraværet på 6,5 procent, hvilket svarer til at man hver dag mangler 336 ansatte. Hvis fraværet nåede ned på niveauet fra Randers ville man have mere end 130 ansatte mere på arbejde hver dag. Og det kan man sagtens, mener man i den nye fynske virksomhed Nurse-Inc. Et simpelt opkald fra en af virksomhedernes sygeplejersker til medarbejdere, der sygemelder sig, kan mindske sygefraværet markant.

"Vores koncept findes allerede i forvejen, og svenske erfaringer viser, at fraværet i løbet af et år kan nedbringes med 10-20 procent," siger firmaets administrerende direktør Stig Løvstad til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: