Lavindkomstfamilier er mere tankeløse med deres børn

Børn fra familier med lave indkomster - for det meste familier hvor forældrene forsørges af det offentlige - kommer langt oftere så alvorligt til s...

Slettet Bruger,

30/10/2008

Børn fra familier med lave indkomster - for det meste familier hvor forældrene forsørges af det offentlige - kommer langt oftere så alvorligt til skade, at de må behandles på en skadestue, viser ny forskning fra Statens Institut for Folkesundhed ifølge metroXpress. Og det er ikke mangel på penge, der er årsagen.

"Man kunne have forventet, at de typer ulykker, hvor man kan beskytte sig med sikkerhedsudstyr, er mere relateret til social ulighed. Men vi ser også langt flere ulykker på områder, hvor man ikke kan købe sig til mere sikkerhed, for eksempel ved almindelig leg," siger seniorforsker Bjarne Laursen fra Statens Institut for Folkesundhed til metroXpress.

Forklaringen synes i stedet at være, at forældrene i lavindkomstfamilierne simpelthen er mere tankeløse i forhold til forældrerollen. Det indikerer i hvert fald en iøjnefaldende forskel på, hvor ofte børn af forskellige familier kommmer på skadestuen med skoldningsskader fra varmt vand eller kaffe og forbrændinger på komfurer. Børn fra lavindkomstfamilier har 140 procent større risiko for at komme på skadestuen efter den slags ulykker end børn fra højindkomstfamilier.

De nye tal får nu Statens Institut for Folkesundhed til at overveje, om kampagner for ansvarlig opførsel bør være mere målrettede mod de boligområder, hvor lavindkomstfamilierne typisk bor, fremfor at de er rettet bredt mod alle.

[email protected]

Kilde: