Lav vækst giver danskerne mindre lønstigninger end i andre lande

Danske lønmodtagere bliver sammenlignet med mange andre landes lønmodtagere fattigere og fattigere

Slettet Bruger,

25/03/2008

Danske lønmodtagere bliver sammenlignet med mange andre landes lønmodtagere fattigere og fattigere. Det viser nye tal, som offentliggøres af Eurostat ifølge Berlingske Tidende.

Hvor en typisk dansk lønmodtagerfamilie de seneste ti år har set deres realløn efter skat vokse med 1,6 procent om året, har stigningen været dobbelt så stor i Norge, Sverige og Frankrig. Baggrunden er, at den økonomiske vækst i Danmark ikke har kunnet følge med væksten i andre lande.

"Det er kun Tyskland, som har haft en lavere vækst end Danmark. De andre lande har haft højere eller betydeligt højere vækst. Det bidrager til at forklare forskellen i velstand. Tallene er konsistente med udviklingen i BNP," siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerlige tænketank CEPOS ifølge Berlingske Tidende.

Mads Lundby Hansen gør opmærksom på, at den udvikling vil fortsætte i de kommende år. OECD forventer nemlig, at Danmark i årene 2009-2013 vil få den laveste vækst af samtlige 30 OECD-lande, svarende til 1,1 procent om året.

En medvirkende årsag til, at andre landes borgere har oplevet større reallønsfremgang end danskerne, kan også være, at de har fået større skattelettelser.

[email protected]

Kilde: