Landbruget støttes også i ny kreditpakke

Regeringen og Dansk Folkeparti fremlægger i næste uge deres kreditpakke til erhvervslivet

Slettet Bruger,

20/09/2009

Regeringen og Dansk Folkeparti fremlægger i næste uge deres kreditpakke til erhvervslivet. Kriseramte landmænd får nu også del i, idet 750 millioner kroner øremærkes til statslige ordninger med lånekaution for at hjælpe det kriseramte landbrug. Det skriver epn.dk.

De Konservative ønskede ellers at reservere den fire milliarder kroner store kreditpakke til traditionelle eksportvirksomheder, men storebror Venstre insisterede på, at også landbrugerne skulle med i pakken.

"Gennem forhandlingerne har det været afgørende for Venstre at finde en model, så vi er sikre på, at landbruget har mulighed for at komme med i pakken, så vi ikke efterfølgende skal ud i en anden og mere usikker redning af sektoren," siger Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen til epn.dk.

De 750 millioner kroner i lån til fast ejendom skal ifølge VKO-partierne sende et klart signal til bankerne, så de også hjælper kriseramte landmænd med lån.

"Gennem forhandlingerne har det været afgørende for Venstre at finde en model, så vi er sikre på, at landbruget har mulighed for at komme med i pakken, så vi ikke efterfølgende skal ud i en anden og mere usikker redning af sektoren," siger DF's Kristian Thulesen Dahl til epn.dk.

Resten af pengene i kreditpakken går til at føre flere penge ind i Eksportkreditfonden.

[email protected]

Kilde: