Løsladt efter to år i fængsel for oralsex

Slettet Bruger,

27/10/2007

I 2005 blev Genarlow Wilson idømt 10 års fængsel efter at en videooptagelse havde afsløret ham dyrke oralsex med en 15-årig pige til en nytårsfest. Genarlow var dengang 17 og blev tiltalt og dømt for alvorlig børnemishandling. Men fredag besluttede Georgias Højesteret at løslade Wilson. Det skriver cnn.com.

"Jeg har oplevet tider med trængsel. Nu kan min familie og jeg endelig opleve stunder med lykke," sagde Wilson efter dommen.

I dommen erklærer flertallet på fire af de syv dommere, at straffen var ekstraordinær hård og virkede voldsomt disproportionel i forhold til hans forbrydelse.

Wilson har tidligere afslået en aftale, der kunne have sat ham på fri fod for flere måneder, men som havde krævet at han havde registreret sig som sexforbryder.

"Jeg er glad for, at jeg holdt fast i min sag. Jeg har accepteret situationen, jeg skaffede mig selv ind i, men har aldrig accepteret det mærkat," udtalte Genarlow, der samtidig lovede sine mange støtter, at han ville indskrive sig på college og blive en succes i livet.

Georgia har efter Wilson-sagen kom frem ændret lovgivningen, så lignende tilfælde i fremtiden højst kan straffes med et års fængsel.

[email protected]

Kilde: