Lærere skal kunne håndtere religiøs radikalisering

Slettet Bruger,

10/09/2007

Det er fint, med øget fokus på, og øget forskning af, ekstremisme inden for islam. Men hvis samfundet for alvor skal dæmme op for radikaliseringen af religiøse miljøer, så skal der en samlet strategi til nu, siger den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen. En strategi, der blandt andet udnytter, at landets lærere, socialarbejdere og integrationskonsulenter ofte ser tegnene på radikalisering tidligt, men ikke ved hvad de skal stille op med deres viden.

"Vi har nu tre sager, der handler om afværgelse af en terrohandling. Der er brug for handling nu" siger Bonnichsen til Kristeligt Dagblad.

Den tidligere efterretningschef mener blandt andet, at det kommunale SSP-samarbejde skal indrettes til at kunne håndtere religiøs radikalisering. Og det er helt rigtig set, mener Manu Sareen, der arbejder som integrationskonsulent i Københavns Kommune.

"Problemet er, at der sidder folk og ser radikaliseringen ske, men som ikke ved hvad de skal gøre ved. Lærere, socialarbejdere og politi skal klædes på, så de kan skelne mellem almindelig religiøsitet og en usund form for radikalisering. Og så skal de vide, hvad de skal stille op, når de over tid ser den usunde adfærd blandt," siger Sareen.

I sidste uge blev otte unge i alderen 18-29 anholdt mistænkt for terrorplaner.

[email protected]

Kilde: