Løkke siger ja til statsnarko

Slettet Bruger,

04/11/2007

For få måneder siden satte Dansk Folkeparti for alvor gang i diskussion om statsligt finansieret narko. Partiet anbefalede at indføre lægeordineret heroin på forsøgsbasis, og dermed var et flertal uden om regeringen på plads. Men nu melder indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen sig klar til at støtte den lægeordinerede heroin og han vil tilmed have ordningen gjort permanent. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

"Jeg har hele tiden sagt, at min reservation ikke har været ideologisk forankret. Sundhedsstyrelsen peger i sin rapport på, at de udenlandske erfaringer viser, at der er et klart perspektiv i det her. Og det skal man naturligvis som politiker tage alvorligt, og derfor er min indstilling, at vi skal gøre det, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende.

Med forslaget kan Lars Løkke Rasmussen undgå et nederlag i folketingssalen. Kort før valgets udskrivelse nåede Dansk Folkeparti at stille beslutningsforslag om et forsøg med lægeordineret heroin. Et forslag, der havde et flertal bestående af DF og venstrefløjen bag sig. Løkke Rasmussen vil altså gå endnu længere, for det er forkert kun at gøre det som et forsøg, mener han, og forklarer videre:

"Du kan ikke pludselig lette deres liv og så efterfølgende, når du stopper forsøget, trække tæppet væk under dem kort tid efter. Hvis jeg får magt, så skal vi have designet tilbud, så vi kan komme i gang. Perspektivet er afvænning. Det store mål er jo at få gjort narkomanerne fri af stofferne," siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende.

Med ministers nye holdning på området er Det Konservative Folkeparti Folketingets eneste parti, der siger nej til statslig finansieret narko.

[email protected]Kilde: