Løkkes suspendering af det frie sygehusvalg kan være grundlovsstridig

Danskerne er ved lov garanteret et frit sygehusvalg, hvis de har stået mere end en måned på venteliste i det offentlige, og derfor er det grundlovs...

Slettet Bruger,

20/06/2008

Danskerne er ved lov garanteret et frit sygehusvalg, hvis de har stået mere end en måned på venteliste i det offentlige, og derfor er det grundlovsstridigt, at finansminister Lars Løkke Rasmussen nu vil suspendere denne ret, uden at ændre på loven. Det siger professor i sundhedsret på Københavns Universitet Mette Hartlev til Dagens Medicin.

Ministeren har begrundet suspenderingen, som skal træde i kraft den 1. juli, med, at den langvarige sygehuskonflikt er en force majeure-situation, der nødvendiggør brug af nødret. Men det afviser Mette Hartlev.

"Det er en alvorlig mangel på juridisk dømmekraft at tale om nødret i denne situation. Vi skal tilbage til 2. Verdenskrig for at tale om force majeure og nødret. Indtil loven er ændret, gælder reglerne om udvidet frit sygehusvalg, og patienterne skal informeres om, at de har denne ret," siger hun til Dagens Medicin.

[email protected]

Kilde: