Løkke til rygere: Bur jer inde

Slettet Bruger,

08/06/2007

Politikere kan godt ryge på deres kontor, men så må der ikke komme andre derind. Det er beskeden fra sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til de politikere, der forsøger at udnytte et hul i rygeloven, der giver dem lov til at ryge på enekontorer.

"Kun de folketingsmedlemmer, som burer sig inde på kontoret kan ryge der. De kan aldrig holde møder på kontoret, de skal altid selv hente kaffe og selv gå hen til sekretæren i stedet for at kalde sekretæren hen til sig," siger han til Jyllands-Posten.

Søren Krarup, indfødsretsordfører for Dansk Folkeparti, retter i samme avis en skarp kritik mod Løkke, som han mener er gået for vidt i rygerforskrækkelsen.

"Det er det rene hysteri, og han er plaget og omgivet af vanvittige personer. Alle de, der ikke vil have, at vi skal ryge på vores egne værelser, er nogle hystader, der står for at forfølge alle rygere over på den anden side af døden. Jeg kan ikke tage dem alvorligt. De renhedsfanatikere er latterlige og utålelige," siger Søren Krarup.

Ryger alligevel
Han støttes af Venstres retspolitiske ordfører, Birthe Rønn Hornbech, der ikke er bange for at komme på kant med reglerne.

"Jeg er bange for, at hvis jeg på et eller andet tidspunkt finder lyst til en cerut på mit eget kontor, vil jeg ryge den, uanset hvad reglerne siger," siger hun.

Irene Simonsen, udlændingeordfører for Venstre, var en af de ganske få folketingsmedlemmer, der stemte imod rygeloven. Heller ikke hun har tænkt sig at kvitte smøgerne.

"Jeg har tænkt mig at blive ved med at ryge. Skulle man nå endnu længere i hysteriet, skal jeg nok selv sørge for at gøre mit kontor rent," siger hun.

mkr

Kilde: