Løkke vil have lavere rente i eurozonen

Sænk renten og red væksten i EU, Trichet! Sådan lyder essensen i finansminister Lars Løkke Rasmussens analyse af, hvordan væksten i EU redder sig u...

Slettet Bruger,

21/11/2008

Sænk renten og red væksten i EU, Trichet! Sådan lyder essensen i finansminister Lars Løkke Rasmussens analyse af, hvordan væksten i EU redder sig ud af recessionssumpen næste år. Det skriver dagbladet Børsen.

Selv om EU-Kommissionen på onsdag vil opfordre samtlige medlemslande til at sparke væksten i gang med nationale, finanspolitiske vækstpakker på op mod 1 pct. af bruttonationalproduktet, så ligger løsningen et andet sted, nemlig i pengepolitikken med den europæiske centralbank ECB og chefen Jean-Claude Trichet i hovedrollen, mener finansministeren.

"Pengepolitiske tiltag er nok det bedste svar på en europæisk konjunkturnedgang. Man skal tage højde for, at hvis man tyr til finanspolitikken, så skal det ske inden for rammerne af vækst- og stabilitetspagten. Det må ske med respekt for det råderum, de enkelte lande har. USA kan næppe nå meget længere på pengepolitikken, men hvis ECB vurderer, at inflationspresset er under kontrol, så er det deres prærogativ at sænke renten," siger Lars Løkke Rasmussen tuil Børsen.

[email protected]

Kilde: