Løkke til Rom: Intet fagligt formål, men skatteyderne betalte

Statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen fra Venstre rammes nu af nye anklager om misbrug af skatteydernes penge til sine egne helt private fornø...

Slettet Bruger,

06/05/2008

Statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen fra Venstre rammes nu af nye anklager om misbrug af skatteydernes penge til sine egne helt private fornøjelser. Tilbage i år 2000 rejste han som amtsborgmester til Rom, hvor han tilbragte en weekend på et dyrt hotel uden andet formål end at gå i byen med politikerkollegaer, skriver Nyhedsavisen. Turen kom til at stå de nordsjællandske skatteydere i 13.312 kroner.

I Rom var også politikerne fra Frederiksborg Amts sundhedsudvalg. De var på studietur i den italienske hovedstad, men blev overraskede over, at borgmester Løkke også ville med, selvom han ikke var medlem af udvalget.

Han indlogerede sig på et langt dyrere firestjernet hotel end de øvrige danske politikere, midt i den historiske bydel hvor han weekenden over nød Roms beværtninger og hotellets minibar. Og selv om turens faglige program først begyndte om mandagen, og politikerne derfor selv skulle betale for hotel, mad og drikke indtil da, lod Løkke ifølge Nyhedsavisen amtet betale hele sin regning på i alt 13.312 kroner, der dækkede fly, hotel og mad.

Om mandagen begyndte imidlertid studieturens faglige indhold. Men så rejste Lars Løkke Rasmussen hjem.

"Da vi stod i Københavns Lufthavn dukkede Lars Løkke Rasmussen pludselig op. Og da vi kom derned, tjekkede han endda ind på et andet hotel end os. Det værste var, at han slet ikke deltog i det faglige program, for han rejste hjem mandag, da det gik i gang," husker Ove Alminde, tidligere konservativ borgmester i Birkerød.

Den daværende formand for sundhedsudvalget, socialdemokratiske Carsten Bo Jensen, bekræfter den udlægning.

"Lars Løkke Rasmussen indlogerede sig på et noget dyrere hotel end os andre, selvom der mig bekendt var ledige værelser på vores noget billigere hotel. Da vi andre skulle i gang med det faglige, tog han hjem," siger han til Nyhedsavisen.

Lars Løkke Rasmussen kalder det "fast praksis, at amtsborgmesteren blev inviteret med på alle udvalgsrejser". Han siger, at han deltog "for at pleje det politiske forhold til udvalget" og forklarer sin hjemrejse mandag med en travl kalender.

[email protected]

Kilde: