Løkke søger bredt forlig

Slettet Bruger,

24/11/2007

Den nye finansminister Lars Løkke Rasmussen bliver i høj grad manden, der skal i stå i spidsen for regeringens ambitioner om et bredt samarbejdende Folketing. Og vurderet ud fra Løkkes udmeldinger i går, så er det lige præcis hvad han har tænkt sig. Det skriver Berlingske Tidende.

"Der er jo kommet et nyt parti, der ikke har som programpunkt at tage regeringen af dage, og så synes jeg også, at der er tegn på, at både de Radikale og Socialdemokraterne markerer en interesse i at være med, og den interesse skal da afprøves," sagde Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende umiddelbart efter den reception, hvor han fik sit nye ministerium overdraget af Thor Pedersen.

Den nye mand på pengeposen gjorde det samtid klart, at han ikke har tænkt sig at dele unødigt ud af den. Partier som for eksempel Dansk Folkeparti bør holde igen med store udgiftskrævende krav om mere i løn til de offentligt ansatte. Og så huskede Lars Løkke Rasmussen dog at takke samme parti for den loyalitet, de har ageret støtteparti for VK-regeringen, ikke mindst i forbindelse med statens husholdningsbudget.

"Vi har haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med Dansk Folkeparti omkring finanslovene, og det satser jeg bestemt på, at vi også har fremover, men det er ikke det samme som at sige, at det ikke er muligt at favne bredere," sagde finansministeren til Berlingske Tidende.

[email protected]Kilde: