Løkke advarer Ny Alliance

Slettet Bruger,

09/12/2007

Sidste uges åbningsdebat i Folketinget var ingen stor succes for regeringen og dens parlamentariske grundlag. Ny Alliance fandt sammen med oppositionen om en vedtagelse, mens Venstre og Konservative alene kunne finde støtte til deres vedtagelse hos Dansk Folkeparti. Men Ny Alliance kan lige så godt indse med det samme, at VK-regeringen ikke afskriver samarbejdet med deres tro støtte Dansk Folkeparti. Det siger finansminister Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

"Man møder op med en noget for naivistisk indstilling til tingene, hvis man mener, at VK skal vende ryggen til Dansk Folkeparti. Det er en absurditet," udtaler finansministeren til Jyllands-Posten.

Anders Samuelsen var ordfører for Ny Alliance under åbningsdebatten. Ifølge ham er der fuld forståelse for, at V og K stadig samarbejder med Dansk Folkeparti. Og når VKO ikke kunne få Ny Alliance med på en vedtagelse, så var det regeringens egen, skyld siger han.

"Vi søgte ikke den situation. Vi søgte et samarbejde, men på grund af nogle fodfejl, gik det galt. De kan måske hænges op på, at regeringspartierne lidt længere nede i rækkerne ikke har vænnet sig til at operere på samme måde, som Anders Fogh Rasmussen gjorde i forhandlingerne om regeringsgrundlaget. Nemlig at lytte til flere," lyder Samuelsens vurderingen af situationen.

Hos Dansk Folkeparti er man selvsagt glade for Løkkes udmelding.

"Når man har sagt a må man også sige b og støtte Anders Fogh Rasmussen," siger DF-næstformand Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: